مونترال یکی از شهرهای مهم‌ کانادا و قطب اقتصادی استان کبک شناخته می‌شود و منطقۀ متروِ این شهر بخش درخورتوجهی از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد. برخی از صنایع مهم مونترال عبارت‌اند از: تولید موادغذایی، فیلم، بانکداری و امورمالی، بخش فناوری نانو، فناوری‌های زیست‌محیطی، فناوری اطلاعات، هوافضا و خدمات. امروزه، تعداد زیادی از مهاجران تمایل دارند به مونترال بروند و در آنجا کار کنند‌؛ ازاین‌رو، در این مطلب دربارۀ کاریابی در مونترال بیشتر سخن خواهیم گفت.

کار مهاجران در مونترال

مونترال صنایع مختلفی دارد و مسیرهای فراوانی را پیش روی مهاجران قرار می‌دهد؛ اما با وجود نیروی کار داخلی، رقابت زیادی در این زمینه دیده می‌شود. این شهر مؤسسه‌های آموزش عالی زیادی نیز دارد که از متقاضیان کار استقبال می‌کنند. شایان ذکر است تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی برای استخدام در کانادا الزامی است؛ البته زبان اصلی موردنیاز به حرفه‌ای بستگی دارد که می‌خواهید در آن فعالیت کنید.

پیش از آنکه شرکتی کانادایی فرد خارجی را استخدام کند، باید نظر بازار کار را از منابع انسانی و توسعۀ اجتماعی کانادا بپرسد تا تأثیر آن فرد بر بازار کار کانادا ارزیابی شود. پس از آنکه کارفرما اجازۀ استخدام فرد را پیدا کرد، نوبت به دریافت مجوز کار (Work Permit) می‌رسد. گفتنی است این سخت‌گیری‌ها برای تمامی حرفه‌ها در نظر گرفته نمی‌شود و اگر فرد تخصص ویژه‌ای در زمینه‌ای خاص داشته یا در آن زمینه نیروی کار کم باشد، کاریابی در مونترال راحت‌تر خواهد بود.

نکتۀ مهم دیگر اینکه واجد‌شرایط‌بودن برای مهاجرت به کانادا بدین‌معنا نیست که تحصیلات و تجربۀ کار و مدارک حرفه‌ای شما در کانادا تأیید‌شده هستند؛ بنابراین پیش از فعالیت در حرفه‌ای تحت‌نظارت، باید مدارکی تأییدشده در دست داشته باشید. حدود ۲۰درصد از مشاغل موجود در کانادا تحت‌نظارت هستند؛ ازجمله مشاغل حوزۀ مراقبت‌های درمانی، خدمات مالی، بخش‌های قانونی و بخش‌های خدماتی مانند لوله‌کشی و نجاری و آرایشگری. دلیل تحت‌نظارت‌بودن این مشاغل حفظ سلامتی و امنیت و استاندارهای مدنظر است.

ادارۀ ارجاع مدارک خارجی دولت کانادا مسئول ارائۀ اطلاعات و خدمات ارجاعی مربوط به مدارک کارگران خارجی است و از این طریق به آنان کمک می‌کند تا مهارت‌هایشان را در بازار کار کانادا به‌کار گیرند. دراین‌میان، évaluation comparative des études effectuées hors du Québec مدرکی است که بین سیستم آموزشی کبک و تحصیلات انجام‌شده در خارج از کبک ارتباط برقرار می‌کند.

ویزای کار

علاقه‌مندان به کار در کانادا باید برای دریافت مجوز کار (Work Permit) درخواست دهند. این مجوز کار ممکن است از نوع Skilled Workerیا Temporary Worker یا Provincial Nominee باشد که در بیشتر مواقع، پیش از ورود به کانادا باید برای دریافت آن اقدام کنید. همچنین، درصورتی‌که فرد به‌عنوان Sponsored Applicant واجد‌شرایط شده یا پیشنهاد شغلی (با تلاش خود یا از‌طریق برنامۀ Provincial Nominee) داشته باشد، مدت زمان انتظار برای استخدام‌شدن کمتر خواهد شد. براساس قوانین موجود در کبک، کارگران ماهر و متخصص (Skilled Workerها) در دو مرحله گزینش و انتخاب می‌شوند: ۱. ابتدا باید برای دولت کبک اپلای کنند؛ ۲. اپلیکیشن جداگانه برای دریافت اقامت دائم به CIC سابمیت کنند.

وب‌سایت‌های کاریابی در مونترال

وب‌سایت‌های کاریابی در مونترال

از راهکارهای اصلی کاریابی در مونترال، استفاده از موتورهای جست‌وجو برای یافتن وب‌سایت‌‌های کاریابی است. همچنین، متقاضیان می‌توانند رزومۀ خود را به‌صورت آنلاین ارسال یا در شبکه‌های اجتماعی‌ای مانند لینکدین پست کنند تا کارفرمایان مناسب آنان را استخدام کنند. در این زمینه، وب‌سایت‌های متعددی نیز دردسترس هستند که افراد با ثبت‌نام در آن‌ها، می‌توانند موقعیت‌های شغلی جدید را ازطریق ایمیل دریافت کنند. علاوه‌براین، دولت کانادا خدمات فراوانی برای کمک به کارجویان طراحی کرده است؛ مثلاً jobbank و emploi quebec. برخی دیگر از آژانس‌های کاریابی دولتی برای کمک به این دسته از افراد عبارت‌اند از: ‌CREMCV – CREMCV، CJE Montréal، EasyExpat، Monster Jobs، Job Search Engine، Job Search Canada، Jobboom، hirecanada و craigslist.

گفتنی است یکی دیگر از راه‌های مفید در پیداکردن شغل، کمک‌گرفتن از دوستان و آشنایان و همکاران سابق است‌. به‌عبارت‌دیگر، دوستان و آشنایان و همکاران سابق شما بر اطلاعات فعلی‌تان از بازار کار ارجحیت دارند‌؛ بنابراین، دایرۀ دوستان و همکارانتان را گسترده و پروفایل خود را در شبکه‌های اجتماعی‌ای مانند لینکدین حرفه‌ای‌تر کنید.

راهکارهای دیگری نیز برای کاریابی در مونترال وجود دارند. برخی از این راهکارها بدین‌شرح‌اند‌: فروم‌ها (easyexpat نیز منبع مفیدی برای یافتن شغل است که در آن می‌توانید براساس صنعت مدنظرتان جدیدترین فرصت‌های شغلی را مشاهده کنید)، روزنامه و انتشارات محلی و بنگاه‌های کاریابی.

نکتۀ دیگر دربارۀ بنگاه‌های کاریابی این است که بنگاه‌های یادشده سازمان‌هایی هستند که کارمندان و کارفرمایان مناسب را به یکدیگر معرفی می‌کنند (نظیر Emploi Québec). بسیاری از آژانس‌های کاریابی در حوزه‌های تخصصی مانند کامپیوتر، پرستاری، حسابداری، ساخت و تولید فعالیت می‌کنند؛ ازجمله Adecco، Kovasys.com، Headhuntersdirectory.ca، Hunt Personnel، Kelly Services، Manpower Professional و The People Bank.

ناگفته نماند افرادی که در جست‌وجوی کارهای کوتاه‌مدت هستند، می‌توانند از کمک Temporary Agencyها استفاده کنند. Job Fairها نیز فرصت‌های شغلی دردسترس را در‌اختیار کارجویان قرار می‌دهند و آنان از این طریق می‌توانند کارفرمایان متعددی را در طول روز ملاقات کنند و برای چند عنوان شغلی درخواست دهند. Job Fairها خارج از کانادا هم وجود دارند تا کارجویان را برای مهاجرت به کانادا تشویق کنند. شایان ذکر است بسیاری از Job Fairها در حوزۀ خاصی مانند انرژی و معدن فعالیت می‌کنند.

مراحل کاریابی در مونترال

مراحل کاریابی در مونترال به‌ترتیب ازاین‌قرار است:

  • نوشتن رزومه
  • تحقیق دربارۀ کارفرمایان مناسب برای حوزۀ تخصصی متقاضی
  • یافتن فرصت‌های شغلی (آگهی‌های استخدامی)
  • نوشتن کاورلِتِر
  • درخواستِ استخدام (تکمیل اپلیکیشن‌های شغلی)
  • مصاحبه
  • انجام کارهای موردنیاز بعد از مصاحبه
  • استخدام و مشغولِ فعالیت‌شدن

منبع: