مختصری در مورد آلمان
- نام: آلمان (Bundesrepublik Deutschland)
- زبان رسمی: آلمانی
- تحصیل به زبان انگلیسی: دارد
- دین رسمی: ندارد
- حکومت: جمهوری پارلمانی فدرال
- جمعیت: ۸۳ میلیون نفر
- تراکم جمعیت: ۲۳۲ نفر بر کیلومتر مربع
- نرخ بیکاری: ۳ درصد (پایینترین نرخ بیکاری در حوزه شنگن)
- مسافت تا ایران: ۵,۲۰۰ کیلومتر (پرواز ۵ ساعته)
- اختلاف زمانی با ایران: دو ساعت و سی دقیقه (ساعت ۱۲ ظهر شنبه در ایران برابر با ساعت ۹:۳۰ صبح شنبه در آلمان است)

شرایط اخذ ویزا تحصیلی در آلمان
برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان شرایطی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. اگر شرایط شما با مواردی که در ادامه میگوییم تطابق ندارد، جای نگرانی نیست. کافی است فرم ارزیابی ما را پر کنید تا در مشاوره رایگان به شما بگوییم از چه راههایی میتوانید جبران معدل یا گپ تحصیلی را انجام دهید. شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان عبارتند از:
شرط معدل ویزای تحصیلی آلمان
بدون شک برای تحصیل در دانشگاههای برتر آلمان به معدل بالا (حداقل ۱۶) نیاز خواهید داشت. اما بهطور کلی میتوان گفت شرط معدل ویزای تحصیلی آلمان ۱۵ است. امکان جبران معدل پایین با ارائه سوابق کار و پژوهش مرتبط با رشته تحصیلیتان وجود دارد. اگر به مهاجرت تحصیلی با معدل پایین علاقه دارید، ما مسیر را به شما نشان میدهیم. برای شروع کافی است فرم درخواست مشاوره رایگان سیمآخر را پر کنید.
اگر به مهاجرت تحصیلی با معدل پایین علاقه دارید، مسیرتان از اینجا شروع میشود.
مدرک زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان
تدریس در دانشگاههای آلمان به دو زبان انگلیسی و آلمانی انجام میشود. شما میتوانید بدون یادگیری زبان آلمانی در این کشور تحصیل کنید؛ البته در این صورت باید مدرک زبان انگلیسی ارائه کنید. سطح زبان مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان B2 است. آکادمی سیمآخر برای بهبود سطح زبان و رسیدن به سطح مورد نیاز ویزای تحصیلی آلمان کنار شما خواهد بود. برای شروع کافی است فرم درخواست مشاوره رایگان ما را پر کنید.
تمکن مالی لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان
از آنجایی که تحصیل در آلمان رایگان است، برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان لازم است به افسر سفارت اثبات کنید توانایی پرداخت هزینههای زندگی دانشجویی در آلمان را برای یکسال آینده دارید. با توجه به هزینههای فعلی زندگی در این کشور، تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان معادل ۱۱,۲۰۸ تعیین شده است. این مبلغ باید در حساب بلوکه شما موجود باشد.
مهاجرت تحصیلی با تمکن پایین؛ برای شروع کلیک کنید.
حساب بلوکه در آلمان
برای اثبات تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان لازم است مبلغ تعیین شده در حساب بلوکه شما موجود باشد. حساب بلوکه آلمان بهصورت ماهانه سقف برداشت دارد. شما میتوانید بهاندازه خرج ماهانه خود از این حساب برداشت داشته باشید. مدارک لازم برای افتتاح حساب بلوکه در آلمان عبارتند از:
- یک مدرک شناسایی (ترجیحا پاسپورت)
- گواهی ثبتنام دانشگاه
- گواهی تایید ثبتنام دانشگاه از اداره ثبت مقیم آلمان
شرایط سنی ویزای تحصیلی آلمان
هر چه سن شما با مقطع تحصیلیتان تناسب بهتری داشته باشد، شانس ویزای شما بالاتر میرود. این یک قاعده کلی است و برای اخذ ویزای تحصیلی اکثر کشورهای پیشرفته دنیا صدق میکند. اما نباید فکر کنید که در صورت عدم تناسب سن و مقطع و وجود گپ تحصیلی دیگر شانسی برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان نخواهید داشت. ما در سیمآخر برای پر کردن گپ تحصیلی و توجیه آن کنار شماییم. برای شروع کافی است فرم درخواست مشاوره رایگان سیمآخر را پر کنید.
روش پر کردن گپ تحصیلی برای آلمان
زمانی که سن شما با مقطع تحصیلیتان تناسب ندارد و بین پایان مقطع قبلی تا شروع مقطع فعلی فاصله زیادی هست، باید این فاصله زمانی یا اصطلاحا گپ تحصیلی را برای افسر سفارت توجیه کنید. معمولا این موارد برای توجیه گپ تحصیلی کاربرد دارد:
- سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی
- سابقه کار پژوهشی
- نمره زبان بالا
- ارائه مدارک بینالمللی
برای اطلاعات بیشتر در مورد روشهای پر کردن گپ تحصیلی کلیک کنید.
فرآیند اقدام برای ویزای تحصیلی آلمان
برای رسیدن به ویزای تحصیلی آلمان لازم است این مراحل را طی کنید:
- اخذ پذیرش یکی از دانشگاههای آلمان: شما باید قبل از هر چیز مقطع، دانشگاه و رشته خود را تعیین کرده و سپس برای دانشگاه مورد نظر درخواست اپلیکیشن یا پذیرش بفرستید. در این مرحله سوابق آموزشی و مدرک زبان شما از هر چیزی مهمتر است. نوشتن رزومه و انگیزهنامه طبق استانداردهای دانشگاه، شانس اخذ پذیرش شما را بالا میبرد. ما در سیمآخر برای تکمیل مدارک و مکاتبه با دانشگاه کنار شماییم تا شانس قبولیتان را به حداکثر برسانیم. برای شروع کافی است فرم ارزیابی رایگان ما را پر کنید.
- رزرو وقت سفارت: بعد از اینکه دانشگاه آلمانی صلاحیت شما را با صدور پذیرش تایید کرد، نوبت به اقدام برای ویزای تحصیلی آلمان میرسد. حدودا ۹۰ روز بعد از ثبت درخواست و ایمیل شدن شماره پیگیری، ایمیل دیگری شامل تاریخ و زمان مصاحبه سفارت دریافت میکنید و لازم است آن را تایید کنید تا وقت شما نهایی شود.
- حضور در سفارت: لازم است در زمان تعیین شده در سفارت آلمان حضور پیدا کرده و مدارک خود را تحویل دهید. در زمان مراجعه حتما تاییدیه وقت سفارت خود را بههمراه داشته باشید. بعد از تحویل مدارک لازم است انگشتنگاری سفارت آلمان را انجام داده و با افسر سفارت مصاحبه کنید. ما در سیمآخر شما را برای حضور در سفارت و مصاحبه آماده میکنیم تا بالاترین شانس را برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان داشته باشید. برای شروع کافی است فرم درخواست مشاوره رایگان سیمآخر را پر کنید.
- دریافت کد پیگیری: پس از پایان مراحل بیومتریک، انگشتنگاری و مصاحبه سفارت، یک کد پیگیری برای شما صادر میشود. معمولا تا دو ماه بعد از صدور کد پیگیری، نتیجه ویزای متقاضی مشخص خواهد شد.
هزینه ویزای تحصیلی آلمان
با توجه به رایگان بودن تحصیل در بیشتر دانشگاههای آلمان، هزینههای پروسه مهاجرت تحصیلی به آلمان در هزینه درخواست ویزا خلاصه میشود. مبلغ لازم برای ثبت درخواست ویزای تحصیلی آلمان در حال حاضر (ابتدای ۲۰۲۳) ۷۵ یورو است.
مدت زمان گرفتن ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟
بررسی شرایط شما از زمانی که مراحل بیومتریک و انگشتنگاری سفارت و همچنین مصاحبه با آفیسر را انجام دهید، آغاز میشود. در این مرحله مواردی مثل تمکن مالی شما مورد بررسی قرار میگیرد تا صلاحیت شما برای تبدیل شدن به شهروند آلمان تایید شود. این فرآیند معمولا چیزی بین ۳۰ تا ۴۵ روز زمان خواهد برد.
شرایط ویزای همراه دانشجویی آلمان
اخذ ویزای همراه دانشجویی آلمان پیچیدگیهای خاص خود را دارد. اول اینکه نمیتوانید همزمان با همراه خود به آلمان مهاجرت کنید؛ چرا که امکان درخواست ویزای همراه، بعد از ورود به خاک آلمان برای شما وجود خواهد داشت. بدیهی است که مبلغ تمکن مالی هم برای شما بیشتر میشود. در ضمن همراه شما اجازه کار در آلمان را نخواهد داشت و لازم است مدرک زبان آلمانی سطح A1 داشته باشد. بهطور کلی اگر متاهلید و میخواهید همراه همسرتان مهاجرت تحصیلی داشته باشید، به شما پیشنهاد میکنیم شرایط ویزای تحصیلی کانادا را بررسی کنید. برای گرفتن مشاوره رایگان مهاجرتی در مورد کانادا و آلمان هم میتوانید فرم ارزیابی سیمآخر را تکمیل کنید.
دلایل ریجکتی ویزای دانشجویی آلمان چیست؟
گاهی درخواست دانشجویان برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان، توسط سفارت این کشور ریجکت میشود؛ این اتفاق در حالتی میافتد که شرایط شما نتواند افسر سفارت را قانع کند. در ادامه عمدهترین دلایل ریجکتی ویزای دانشجویی آلمان را میآوریم:
- تمکن مالی ناکافی: با توجه به ثابت بودن عدد تمکن مالی، این مورد خیلی کم اتفاق میافتد. اما باز هم لازم است دقت ویژهای در انجام مراحل افتتاح حساب و ارائه تمکن به سفارت داشته باشید. ما در پکیج خدمات مهاجرت تحصیلی به شما مشاوره تمکن مالی نیز ارائه میدهیم. برای شروع کافی است فرم درخواست مشاوره رایگان سیمآخر را پر کنید.
- گپ تحصیلی: اگر سن شما با مقطعی که برای آن درخواست ویزا دادهاید، تناسب نداشته باشد و نتوانید این فاصله زمانی یا همان گپ تحصیلی را بهخوبی توجیه کنید، درخواست ویزای شما ریجکت خواهد شد. برای توجیه گپ تحصیلی میتوانید سابقه کار مرتبط با رشته یا مقاله ISI ارائه دهید.
- مشکل در مدارک: مدارک شما باید طبق استانداردهای سفارت، جمعآوری و تکمیل شود. بعضی از مدارک مثل رزومه و انگیزهنامه، نیاز به نگارش دقیق و حرفهای دارند. ما در سیمآخر برای تکمیل مدارک و نوشتن رزومه و انگیزهنامه کنار شما هستیم. برای شروع کافی است فرم درخواست مشاوره رایگان سیم آخر را پر کنید.
- عدم ارتباط رشته انتخابی با مدارک پیشین: رشتهای که برای تحصیل در آلمان انتخاب میکنید لازم است با سوابق تحصیلی شما تناسب داشته باشد؛ در غیر این صورت، آفیسر سفارت بهسختی برای ویزا دادن به شما قانع خواهد شد. ما در سیمآخر شرایط شما را کاملا رایگان بررسی میکنیم و بهترین رشته را با توجه به شرایطتان به شما پیشنهاد میدهیم.
- موفق نبودن در مصاحبه سفارت: یکی از مهمترین مراحل برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان، مصاحبه سفارت این کشور است. شما باید در این مصاحبه به خوبی خود را معرفی کرده و انگیزههای خود از حضور در این کشور را بیان کنید تا آفیسر مورد نظر قانع شود. ما در سیمآخر با برگزاری جلسات شبیهسازی مصاحبه سفارت به شما کمک میکنیم با اطمینان خاطر بیشتری در این مصاحبه شرکت کنید.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان
برای ثبت درخواست ویزای تحصیلی آلمان لازم است این مدارک به سفارت این کشور ارائه شوند:
- فرم تکمیلشدهی درخواست ویزای تحصیلی آلمان
- نامه پذیرش دانشگاه آلمانی
- رزومه تحصیلی
- رزومه کاری (در صورت وجود)
- انگیزهنامه
- پاسپورت
- بلیط هواپیما
- عکس پاسپورتی که در سه ماه گذشته گرفته شده باشد
- بیمه درمانی حوزه شنگن
- تمکن مالی (گزارش حساب)
سیمآخر برای تکمیل مدارک طبق استانداردهای دانشگاه و سفارت کنار شما است. همین حالا شروع کنید.
ویزای دانش آموزی آلمان
به طور کلی افراد زیر ۱۸ سال میتوانند برای ویزای دانش آموزی آلمان اقدام داشته باشند. شانس اخذ ویزای دانش آموزی آلمان برای افراد ۱۲ سال به بالا بیشتر است. جالب است بدانید برای اخذ ویزای دانش آموزی آلمان نیازی به ارائه مدرک زبان نیست. هزینه ورود به مدارس آلمان با توجه به شهر و منطقه متفاوت خواهد بود. دانش آموزانی که در آلمان سرپرست ندارند میتوانند وارد مدارس شبانه روزی آلمان شوند. برای تحصیل در مدارس روزانه آلمان باید سرپرست دانشآموز در آلمان حضور داشته باشد.
ویزای تحصیلی آلمان برای مقطع کارشناسی
برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان در مقطع لیسانس لازم است مدرک دیپلم با معدل ۱۵ و بالاتر داشته باشید و همچنین مدرک زبان B1 آلمانی یا آیلتس ۶ ارائه دهید. همانطور که گفتیم، دانشگاههای دولتی آلمان شهریه ندارند و با اخذ پذیرش این دانشگاهها، تحصیل رایگان را تجربه خواهید کرد. شهریه دانشگاههای دولتی آلمان بین هفت تا ۲۰ هزار یورو (برای یک سال) متغیر محاسبه میشود. دوره کارشناسی آلمان مشابه دوره کارشناسی ایران، یک دوره چهار ساله است.
ویزای تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان در مقطع فوق لیسانس، لازم است مدرک لیسانس شما توسط دولت آلمان تایید شود. نکته مثبت اینجا است که اکثر دانشگاههای ایران (از جمله دانشگاه آزاد) مورد تایید دولت آلمان هستند. دوره فوق لیسانس در آلمان چیزی بین یک تا دو سال طول میکشد. شما با ارائه سطح B1 زبان آلمانی یا آیلتس ۶ میتوانید ویزای تحصیلی آلمان در مقطع فوق لیسانس را دریافت کنید.
ویزای تحصیلی آلمان در مقطع دکتری
اخذ ویزای تحصیلی آلمان برای مقطع دکتری، نیازمند داشتن سوابق پژوهشی و همچنین طرح تحقیقاتی (پروپوزال) خوب است. در واقع کسانی برای تحصیل این مقطع در آلمان پذیرفته میشوند که بتوانند از نظر علمی و پژوهشی به این کشور کمک کنند و برای دانشگاه خود سودآوری داشته باشند. در همین راستا ابتدا باید زمینه و طرح تحقیقاتی شما توسط یک استاد در دانشگاههای آلمان تایید شود. نکته مثبت اینجا است که برای این مقطع میتوانید فاند بگیرید و این فاند هزینههای زندگی یکساله شما را پوشش خواهد داد. مقطع دکتری در آلمان معمولا چهار ساله است.
دوره آوسبیلدونگ آلمان
دوره کار تحصیل یا آوسبیلدونگ آلمان یکی دیگر از راه های اخذ ویزای تحصیلی آلمان بهحساب میآید. این دوره روی بالا بردن مهارتهای فنی شما در یک زمینه شغلی خاص تمرکز دارد و مشابه دورههای دانشکده فنیحرفهای در ایران است. مزیت ویژه دوره آوسبیلدونگ آلمان این است که پس از پایان تحصیل بلافاصله وارد بازار کار خواهید شد. نکته منفی آوسبیلدونگ هم این است که در سالهای اخیر، کار ایرانیان برای ورود به این روش سختتر شده است. برای ورود به دوره آوسبیلدونگ آلمان لازم است مدرک C1 زبان آلمانی ارائه کنید.
بیمه ویزای تحصیلی آلمان
برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان لازم است بیمه سلامت داشته باشید. این بیمه بهنوعی پیشنیاز حضور در آلمان محسوب میشود و همه افرادی که قصد تحصیل، زندگی و کار در این کشور را دارند، به اخذ این بیمه نیاز خواهند داشت. بیمه سلامت یا بیمه عمومی آلمان پوشش خوبی دارد و هزینههای پزشکی و دارویی عمومی شما را پوشش میدهد. با این وجود اگر میخواهید هزینههای بیشتری را پوشش دهید، لازم است با یکی از ارائهدهندگان بیمه سلامت خصوصی صحبت کنید. شرکتهای بیمه در آلمان برنامههای سالانه به شما ارائه میدهند که هر کدام هزینه خاص خود را دارد.
ویزای تحصیلی آلمان به همراه بورسیه تحصیلی
با توجه به سطح بالای آموزش در آلمان، اخذ ویزای تحصیلی آلمان از سراسر دنیا متقاضی دارد. در نتیجه رقابت سختی برای گرفتن بورسیه تحصیلی در این کشور خواهید داشت. بورسیههای متنوعی در آلمان وجود دارد که با ارائه سوابق تحصیلی خوب و همچنین طرح پژوهشی قوی میتوانید آنها را دریافت کنید. اگر میخواهید بدون ارائه معدل بالا یا پروپوزال، بورسیه دریافت کنید، به شما ویزای تحصیلی ایتالیا را پیشنهاد میکنیم. اطلاعات بیشتر با پر کردن فرم درخواست مشاوره رایگان.
مزایای ویزای تحصیلی آلمان
بدون شک دلایل زیادی برای محبوبیت آلمان بهعنوان مقصد مهاجرت تحصیلی وجود دارد. در این بخش قصد داریم به مزایای ویزای تحصیلی آلمان اشاره کنیم:
- سطح علمی بالای دانشگاهها
- امکان تبدیل ویزای تحصیلی به کاری حین و پس از تحصیل
- امنیت و رفاه بالای اجتماعی
- بیمه عمومی با پوشش قوی
- امکان کار دانشجویی
کار دانشجویی با ویزای تحصیلی آلمان
در آلمان دانشجویان تا سقف ۲۰ ساعت در هفته اجازه کار دانشجویی دارند. این سقف در زمان تعطیلی بین دو ترم به ۴۰ ساعت در هفته میرسد. نکته جالب اینجا است که بازار کار آلمان رونق بسیار خوبی دارد و نرخ بیکاری این کشور ۳ درصد است. از طرف دیگر شرکتهای آلمانی به جذب نیروی کار جوان واکنش مثبت نشان میدهند. در نتیجه گزینههای زیادی برای کار دانشجویی با ویزای تحصیلی آلمان پیش روی شما خواهد بود. بهازای هر ساعت کار دانشجویی در آلمان چیزی بین ۸ تا ۱۲ یورو درآمد خواهید داشت.
مزایای کار دانشجویی در آلمان
کار دانشجویی در درجه اول برای شما یک جریان درآمدی ایجاد میکند و همین اتفاق باعث آرامش بیشتر شما خواهد بود. از طرف دیگر اگر بتوانید کاری مرتبط با رشته تحصیلیتان پیدا کنید، شانس پیدا کردن کار تماموقت پس از فارغالتحصیلی برای شما بیشتر خواهد شد و در نتیجه شانس رسیدن به اقامت دائم آلمان برای شما بیشتر میشود.
انواع کار دانشجویی در آلمان
برای کار دانشجویی در آلمان گزینههای مختلفی پیش روی شما است. اگر فقط میخواهید به درآمد برسید، کارهای عمومی مثل کار در کافه و فروشندگی برای شما مناسب خواهد بود. البته برای این کارها باید سطح زبان خوبی داشته باشید و از روابط اجتماعی قوی برخوردار باشید. یکسری کارها هم از طرف دانشگاه به شما پیشنهاد میشود؛ مثل کار در کتابخانه دانشگاه. از طرف دیگر اگر سطح علمی و پژوهشی خوبی دارید، میتوانید بهعنوان دستیار تدریس یا پژوهش اساتید مشغولبهکار شوید. بدیهی است که این کارها به شما کمک میکند آینده شغلی خود را تضمین کنید. راه دیگر ورود به شرکتهای خصوصی خارج از دانشگاه است. اگر زمینه کاری شرکت با رشته تحصیلی شما همراستا باشد، برای اقامت دائم پس از تحصیل شانس بیشتری خواهید داشت.