آلمان یکی از قوی‌ترین اقتصادهای دنیا است و استانداردهای زندگی در این کشور سطح بالایی دارند. در کنار این ویژگی‌های مثبت، آلمان یکی از بهترین کشورهای دنیا برای تحصیلات آکادمیک به حساب می‌آید؛ چرا که سطح علمی دانشگاه های آلمان بسیار بالا است و امکان تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور وجود دارد. ما در سیم آخر مسیر مناسب شما برای تحصیل در آلمان را پیدا می‌کنیم و تا آخر این مسیر همراه شما خواهیم بود. برای شروع کافی است فرم ارزیابی رایگان ما را پر کنید.

درباره آلمان

تحصیل در آلمان

جمهوری فدرال آلمان کشوری است در اروپای مرکزی و غربی که حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد. حدود ۶ میلیون نفر از جمعیت این کشور را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند. آلمان به صورت جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی اداره می‌شود و ۱۶ ایالت دارد. قوانین کلی در این کشور ثابتند اما بعضی از قوانین جزئی در هر ایالت متفاوت است. آلمان در سال‌های اخیر موفقیت‌های ویژه‌ای را در زمینه رشد اقتصادی کسب کرده است و در حال حاضر به‌عنوان ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپا شناخته می‌شود. مبادلات و معاملات در آلمان با واحد پولی یورو انجام می‌شوند و منطقه زمانی این کشور CET (منطقه زمانی اروپای مرکزی) است.

بر اساس آخرین بررسی انجام شده، آلمان از نظر تولید ناخالص داخلی رتبه پنجم را در جهان به خود اختصاص داده است. از طرف دیگر شاخص جینی (که برای نمایش نابرابری توزیع ثروت است) در این کشور پایین بوده و شاخص توسعه انسانی بسیار بالا است. همه این‌ها باعث شده آلمان محلی مناسب برای شروع یک زندگی جدید باشد.

مزایای تحصیل در آلمان

مزایای تحصیل در آلمان

همه می‌دانیم که تحصیل در آلمان انتخاب تعداد زیادی از متقاضیان مهاجرت تحصیلی است. در این بخش قصد داریم با بررسی مزایای تحصیل در آلمان، دلیل این محبوبیت را به شما نشان دهیم.

تحصیل با کمترین هزینه

همانطور که گفتیم آلمان ثروتمندترین کشور اروپا و قوی‌ترین اقتصاد در این قاره است. این موارد باعث شده آلمان به‌عنوان یکی از به‌صرفه‌ترین کشورهای توسعه‌یافته برای زندگی شناخته شود. از طرف دیگر شهریه دانشگاه‌های آلمان بسیار پایین بوده و تعداد قابل توجهی از دانشگاه‌های این کشور، امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان فراهم کرده‌اند.

سطح علمی بالای اساتید و دانشگاه‌های آلمان

بی‌دلیل نیست که بیش از ۳۵۰ هزار دانشجوی بین‌المللی در آلمان مشغول به تحصیل‌اند. جالب است بدانید که آلمان در رده‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان ۴۶ نماینده دارد. این رده‌بندی توسط QS و بر اساس معیارهایی مثل میزان ارجاع در مقالات بین‌المللی و تعداد دانشجویان بین‌المللی انجام شده است. به عبارت دیگر سطح آموزش آکادمیک و فعالیت‌های پژوهشی در آلمان بسیار بالا است.

تحصیل در المان

اعتبار بین‌المللی مدارک دانشگاهی آلمان

دانشگاه‌های آلمان طبق توافق بولونیا عمل می‌کنند. این توافق برای هماهنگی بین دانشگاه‌های اروپا انجام شده است و باعث بالا رفتن اعتبار مدرک دانشگاه‌های این کشور در سطح جهانی می‌شود. علاوه بر این دانشجویان و اساتید فعال در آلمان همیشه حضور پررنگی در مجلات بین‌المللی داشته‌اند.

فرصت‌های متنوع برای کار دانشجویی

در آلمان می‌توانید همزمان با تحصیل کار کرده و از درآمد آن برای زندگی راحت‌تر یا پس‌انداز استفاده کنید. با توجه به نرخ بیکاری پایین آلمان و وجود فرصت‌های شغلی متنوع در این کشور، گزینه‌های مختلفی پیش روی شما خواهد بود. حداقل حقوق پرداختی به دانشجویان در آلمان ساعتی ۹ یورو است.

فرصت مناسب برای دریافت اقامت پس از تحصیل در آلمان

دولت آلمان پس از اینکه تحصیل شما در این کشور به پایان رسید، تا سقف ۱۸ ماه به شما فرصت می‌دهد کار پیدا کنید. اگر موفق شوید و در این مهلت با یک کارفرما به توافق برسید، اقامت شما از تحصیلی به کاری تبدیل شده و تمدید می‌شود. کسانی که پنج سال در آلمان مشغول به کار باشند و مالیات پرداخت کنند، امکان اقدام برای اخذ اقامت دائم را خواهند داشت.

آموزش عالی در آلمان

آموزش عالی در آلمان

سیستم آموزش عالی دانشگاه شامل دانشگاه، کالج، مراکز علمی کاربردی و دانشکده‌های خصوصی (مثل مدارس عالی موسیقی) است. در حال حاضر بیشتر از دو میلیون دانشجو در این موسسات مشغول به تحصیل هستند و ایران هم دانشجویان زیادی در میان این دو میلیون نفر دارد. تحصیل در کالج‌های آلمان محبوب‌ترین راه مهاجرت به این کشور بعد از تحصیل در دانشگاه های آلمان به حساب می‌آید.

انواع مراکز آکادمیک در آلمان

در آلمان پس از پایان دبیرستان و کالج، نوبت به تحصیل در دانشگاه می‌رسد. انواع مراکز آکادمیک آلمان عبارتند از:

مراکز دانشگاهی

این مراکز که عموما در آلمان رایگان هستند، تحت عنوان Universität یا Hochschule شناخته می‌شوند و بر آموزش تئوری در کنار تحقیق و پژوهش سطح بالا تاکید دارند. آلمان تعدادی از بهترین دانشگاه‌های جهان را در خود جای داده است و یکی از بهترین مقصدهای دنیا برای علاقه‌مندان به یادگیری و تحقیق است.

دانشگاه‌های علمی کاربردی (FACHHOCHSCHULE)

دانشگاه‌های علمی کاربردی آلمان همانطور که از اسم آن‌ها پیدا است، بیشتر روی آموزش عملی مهارت‌های مختلف تمرکز دارند و کمتر به آموزش تئوری یا پژوهش می‌پردازند. هدف این دانشگاه‌ها پرورش نیروی کار ماهر است. دوره کارآموزی فنی حرفه ای آلمان یا همان آوسبیلدونگ در این مراکز برگزار می‌شود. نکته مثبت تحصیل در دانشگاه های علمی کاربردی آلمان این است که مسیر ورود به بازار کار پس از فارغ‌التحصیلی ساده‌تر خواهد بود. البته لازم است توجه داشته باشید که اخذ پذیرش این مراکز برای ایرانیان کار چندان راحتی نیست.

دانشگاه‌های هنر و موسیقی

آموزش رشته‌های هنری در آلمان در قالب مراکز هنر و موسیقی (به آلمانی Kunst und Musik und Film Hochschule‌) انجام می‌شود. این مراکز مثل دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان نیستند و اتفاقا تحصیل در آن‌ها هزینه بسیار زیادی را به‌همراه خواهد داشت. متقاضیان تحصیل در آلمان برای اخذ پذیرش رشته‌های هنر لازم است تمکن مالی خوب و رزومه هنری قوی داشته باشند.

تبدیل نمره و معدل با سیستم آلمانی

سیستم آلمانی یک فرمول به‌خصوص است که دانشگاه‌های آلمان با توجه به آن پذیرش صادر می‌کنند. ریزنمرات و معدل کل شما وارد این فرمول شده و تبدیل به امتیازی بین یک و پنج می‌شود. حداقل امتیاز مورد قبول برای اخذ پذیرش تحصیلی از آلمان در این سیستم ۲/۵ است.

A = 3 × [(X – Y) / (X – Z)] + 1

A: نمره معادل در سیستم آلمانی

X: بیشترین نمره قابل کسب (۲۰)

Y: نمره یا معدل متقاضی

Z: حداقل نمره مورد نیاز برای پاس کردن درس (۱۰)

دانشگاه های آلمان

دانشگاه های آلمان

تعدادی از قدیمی‌ترین و بهترین دانشگاه‌های اروپا در کشور آلمان قرار دارند. این کشور سال‌ها است در زمینه‌های مختلف آکادمیک حرف برای گفتن دارد و تعداد قابل توجهی از پژوهشگران مطرح دنیا در دانشگاه های آلمان تحصیل کرده‌اند.

بهترین دانشگاه‌های آلمان

در فهرست زیر بهترین دانشگاه‌های آلمان را بر اساس رده‌بندی جهانی دانشگاه‌ها (QS) مشاهده می‌کنید.

Technische Universität München (۵۰ | گروه الف)

Ludwig-Maximilians – Universität München (۶۳ | گروه الف)

Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (۶۴ | گروه الف)

Humboldt-Universität zu Berlin (۱۱۷ | گروه الف)

Freie Universität Berlin (۱۳۰ | گروه الف)

KIT, Karlsruher Institut für Technologie (۱۳۱ | گروه الف)

Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen (۱۴۵ | گروه الف)

Technische Universität Berlin (۱۷۳ | گروه الف)

Eberhard Karls Universität Tübingen (۱۷۵ | گروه الف)

Universität Freiburg (۱۷۵ | گروه الف)

هزینه تحصیل در آلمان (آخرین آپدیت سپتامبر ۲۰۲۲)

هزینه تحصیل در آلمان

هزینه زندگی در آلمان برای یک دانشجو بسته به محل زندگی و دانشگاه متفاوت است. تحصیل در بیشتر دانشگاه‌های دولتی آلمان بدون پرداخت شهریه انجام می‌شود و شهریه سایر دانشگاه‌های دولتی بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ یورو خواهد بود. شهریه دانشگاه‌های خصوصی آلمان هم از هشت تا ۲۰ هزار یورو متغیر است. هزینه یک ماه زندگی دانشجویی در آلمان ۸۵۰ یورو محاسبه می‌شود. بدیهی است که این عدد میانگین هزینه بوده و شما با صرفه‌جویی ممکن است بتوانید کمتر از آن خرج کنید.

هزینه زندگی دانشجویی در آلمان

همانطور که گفتیم هزینه زندگی در آلمان یا هر کشور دیگری عدد مشخصی ندارد و با توجه به سبک زندگی فرد تعیین می‌شود. در این بخش قصد داریم برای اینکه درک بهتری از هزینه زندگی در آلمان پیدا کنید، لیست هزینه‌های اساسی زندگی در این کشور را به شما نشان دهیم.

هزینه‌های زندگی دانشجویی متوسط مبلغ هزینه ماهانه (یورو)
اجاره مسکن ۶۰۰
خوراک ۱۵۰
پوشاک ۵۰
کتاب و لوازم‌التحریر ۲۰
حمل و نقل ۷۰
بیمه و خدمات درمانی ۸۰
اشتراک ماهانه اینترنت ۳۱
تفریح و ورزش ۴۰-۶۰
جمع کل ۶۲۳-۷۸۳

حساب بلوکه در آلمان

حساب بلوکه در آلمان

یکی از مهم‌ترین شرایط صدور ویزای تحصیلی آلمان، اثبات تمکن مالی است؛ در همین راستا لازم است حساب بلوکه در آلمان باز کنید و مبلغ مورد نیاز برای تمکن مالی تحصیل در آلمان را به این حساب واریز کنید. در حال حاضر مبلغ تمکن مالی برای صدور ویزای تحصیلی آلمان ۱۱ هزار و ۲۰۸ یورو است. یعنی برای اینکه مجوز تحصیل در آلمان را دریافت کنید لازم است حساب بلوکه شما حداقل ۱۱۲۰۸ یورو موجودی داشته باشد. پس از اثبات تمکن مالی و شروع تحصیل در آلمان، دانشجو می‌تواند ماهانه تا سقف ۹۳۱ یورو از این حساب برداشت کند.

افتتاح حساب در آلمان

یکی از مهم‌ترین نیازهای شما برای تحصیل در آلمان، داشتن حساب بانکی بلوکه است؛ حسابی که کمک‌هزینه‌ها و سایر دریافتی‌های شما به آن واریز می‌شود و پرداخت‌های خود را نیز از طریق آن انجام می‌دهید. برای این کار کافی است مدارک زیر را به یکی از بانک‌های آلمان ببرید و حساب باز کنید:

  • گذرنامه یا یک مدرک شناسایی دیگر
  • گواهی ثبت‌نام دانشگاه
  • گواهی تایید ثبت‌نام دانشگاه از اداره ثبت مقیم آلمان

توجه داشته باشید که این کار را باید بعد از ورود به خاک آلمان و فعال کردن اقامت تحصیلی انجام دهید؛ چرا که برای افتتاح حساب لازم است گواهی تایید ثبت‌نام دانشگاه را از اداره اقامت آلمان بگیرید.

شرایط تحصیل در آلمان

شرایط تحصیل در آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان برای کسانی ممکن است که شرایط لازم را داشته باشند. شرایطی مثل تناسب سن و مدرک تحصیلی، تمکن مالی و سطح زبان قابل قبول. در این بخش شرایط تحصیل در آلمان را به تفکیک مقطع بررسی می‌کنیم.

تحصیل مقطع کارشناسی در آلمان

برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی به آلمان به مدرک B1 زبان آلمانی نیاز دارید؛ چرا که اکثر برنامه‌های مخصوص دانشجویان خارجی در این مقطع به زبان آلمانی تدریس می‌شوند. برای گرفتن پذیرش دانشگاه‌های آلمان در مقطع کارشناسی، به دیپلمی با معدل حداقل ۱۵ (بسته به دانشگاه) برای رشته‌های غیرپزشکی نیاز دارید. برای رشته‌های پزشکی، زیست و حقوق هم به دیپلمی با معدل ۱۸ به بالا نیاز خواهید داشت. توجه داشته باشید که شانس گرفتن بورسیه تحصیلی آلمان برای مقطع کارشناسی بسیار کم است.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش مقطع لیسانس از آلمان:

  • ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان و پیش‌دانشگاهی
  • ترجمه مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی
  • انگیزه‌نامه تحصیلی (SOP)
  • مدرک زبان (آلمانی)

‌تحصیل در کالج‌های آلمان

در ایران تحصیلات قبل از دانشگاه ۱۲ سال طول می‌کشد؛ در حالی که همین دوره در آلمان ۱۳ سال زمان می‌برد. برای همین گاهی لازم است یک دوره کالج را قبل از ورود به دانشگاه‌های آلمان بگذرانید. این دوره Studienkolleg نام دارد و در آن زبان آلمانی و درس‌های پیش‌نیاز برای رشته مورد نظر به شما آموزش داده می‌شوند. توجه کنید که متقاضی در این دوره اجازه کار دانشجویی نخواهد داشت. در نهایت پس از قبولی در آزمون خروجی کالج می‌توانید وارد دانشگاه‌های آلمان شوید.

برای پذیرش در دوره کالجِ جهت آمادگی برای ورود به مقطع کارشناسی در آلمان، لازم است پیش‌دانشگاهی را در ایران با قبولی پشت سر گذاشته باشید. علاوه بر این ارائه مدرک زبان آلمانی (حداقل در سطح B2) برای اخذ پذیرش از کالج های آلمان ضروری است.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش مقطع کالج های آلمان:

  • ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان
  • ترجمه مدرک دیپلم
  • انگیزه‌نامه تحصیلی (SOP)
  • مدرک زبان (آلمانی)

شرایط تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در آلمان

ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آلمان رایگان است. علاوه بر این امکان تحصیل به زبان انگلیسی هم در این مقطع وجود دارد. برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشانسی ارشد به آلمان لازم است یکی از این سه مورد را ارائه کنید:

  • مدرک زبان آلمانی B1
  • آیلتس با نمره حداقل ۶
  • تافل با نمره حداقل ۹۰

رایگان بودن تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد باعث شده است که رقابت سنگینی بین متقاضیان به وجود بیاید. برای همین یک رزومه تحصیلی و انگیزه‌نامه خوب، شانس شما را برای گرفتن پذیرش از آلمان در مقطع کارشناسی ارشد تا حد زیادی بالا می‌برد.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل فوق لیسانس در آلمان عبارتند از:

  • ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان، پیش‌دانشگاهی و کارشناسی
  • ترجمه مدرک دیپلم، پیش‌دانشگاهی و کارشناسی
  • انگیزه‌نامه تحصیلی (SOP)
  • توصیه‌نامه تحصیلی (Recommendation Letter)
  • رزومه تحصیلی (CV)
  • مدرک زبان

شرایط تحصیل مقطع دکتری در آلمان

تحصیل در مقطع دکتری در آلمان مثل مقطع کارشناسی ارشد، به زبان انگلیسی هم امکان‌پذیر است. برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان در مقطع دکترا به تایید یک استاد راهنما هم نیاز دارید. لازم به ذکر است در صورت تایید سطح زبان شما توسط استاد راهنما، نیازی به ارائه مدرک زبان نخواهید داشت. بیشترین تعداد فاند و کمک‌هزینه‌های تحصیلی مربوط به کانادا است.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل مقطع دکتری در آلمان عبارتند از:

  • ترجمه ریزنمرات مقاطع پیشین
  • ترجمه مدرک مقاطع پیشین
  • سابقه پژوهشی
  • انگیزه‌نامه تحصیلی (SOP)
  • توصیه‌نامه تحصیلی (Recomendation Letter)
  • رزومه تحصیلی (CV)
  • طرح تحقیقاتی (پروپوزال)
  • مدرک زبان

مدت زمان تحصیل مقاطع مختلف در آلمان

طول دوره تحصیل مقاطع مختلف در آلمان تقریبا مشابه ایران است. این زمان برای هر مقطع عبارت است از:

  • دوره کارشناسی یا لیسانس (Bachelor of Art - BA): بین سه تا چهار سال تحصیلی (۶ تا هشت ترم)
  • دوره کارشناسی‌ارشد یا فوق‌لیسانس (Master of Art - MA): بین یک سال و نیم تا دو سال تحصیلی (سه تا چهار ترم)
  • دوره دکتری (Doctor of Philosophy - PhD): بین سه تا ۶ سال تحصیلی (زمان دقیقی ندارد چون این مقطع در آلمان بیشتر بر پایه پژوهش است)
  • دوره آوسبیلدونگ (Ausbildung) یا تحصیل در رشته های فنی حرفه‌ای آلمان: بین سه تا چهار سال تحصیلی

سال تحصیلی در آلمان

سال تحصیلی اکثر دانشگاه‌های حوزه اتحادیه اروپا مشابه هم است و معمولا ترم زمستان از سپتامبر تا مارچ (اواسط شهریور تا اوایل فروردین) در جریان خواهد بود و ترم تابستان از آپریل تا آگوست (اواسط فروردین تا اوایل شهریور) جریان دارد. با توجه به زمان‌بر بودن پروسه اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی آلمان، سیم آخر به شما توصیه می‌کند حداکثر سه ماه قبل از شروع سال تحصیلی مدارکتان کامل و آماده ارائه باشد.

بورسیه تحصیلی در آلمان

بورسیه تحصیل در آلمان

دولت آلمان و دانشگاه‌های این کشور تمرکز ویژه‌ای روی جذب دانشجویان خارجی دارند. به همین دلیل است که تحصیل در این کشور رایگان است و متقاضیان تحصیل در آلمان گزینه‌های متنوعی را برای دریافت کمک‌هزینه تحصیلی پیش رو دارند. در ادامه انواع بورسیه تحصیلی در آلمان را بررسی می‌کنیم.

بورسیه های دولتی در آلمان

بعضی از بورسیه های تحصیلی آلمان توسط سازمان‌های دولتی این کشور ارائه می‌شوند تا مسیر جذب دانشجویان مستعد خارجی را هموار کنند. برای مثال بورسیه سرویس تبادل دانشگاهی آلمان (DAAD) به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که برای مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری اقدام کرده‌اند و علاوه بر سابقه تحصیلی خوب، سابقه کار در زمینه مرتبط با رشته تحصیلی خود را دارند. این بورسیه به‌صورت ماهانه پرداخت می‌شود و هزینه‌های تحصیل و زندگی شما را پوشش خواهد داد.

یکی دیگر از بورسیه‌ های دولتی آلمان Erasmus نام دارد. این بورسیه با همکاری کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای کمک به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌شود. با ثبت‌نام در یکی از موسسات آموزش عالی آلمان، شرایط اخذ بورسیه اراسموس برای شما فراهم می‌شود. جالب است بدانید اراسموس یکی از کامل‌ترین برنامه‌های بورسیه در دنیا است و حتی هزینه‌های تفریح دانشجو را هم پوشش می‌دهد.

بورسیه‌های غیردولتی در آلمان

بعضی بورسیه های تحصیلی آلمان توسط نهادهای مردمی یا خود دانشگاه‌ها ارائه می‌شوند و حساب آن‌ها از بورسیه دولتی جدا است. برای مثال بنیاد هنریک بول (Heinrich Boll Foundation) یکی از این نهاد ها است که به دانشجویان فوق لیسانس و دکتری بورسیه تحصیلی می‌دهد. شما پس از شروع تحصیل در آلمان می‌توانید برای اخذ بورسیه هنریک بول درخواست بدهید. این بنیاد برای انتخاب دانشجویان علاوه بر معیارهای علمی و پژوهشی، معیارهای اخلاقی و انسانی هم دارد؛ برای مثال فعالیت‌های بشردوستانه یا فعالیت‌های حامی محیط زیست شانس شما را برای اخذ بورسیه هنریک بول افزایش می‌دهد.

یکی دیگر از نهادهای غیردولتی آلمان فردریک ایبرت (Fredrich Eibert) است که سخت‌گیری بسیاری در دادن بورسیه دارد. برای اخذ بورسیه بنیاد فردریک ایبرت لازم است حتما به زبان آلمانی مسلط باشید و سابقه پژوهشی شما پربار باشد. این بورسیه مخصوص متقاضیان تحصیل مقطع دکتری در آلمان است و هر سال تعداد محدودی موفق به کسب آن می‌شوند.

جدا از این هر کدام از دانشگاه‌های آلمان برنامه‌های مخصوص به خود را ارائه می‌کنند. برای مثال دانشگاه علوم کاربردی هامبورگ و موسسه عالی مدیریت لایپزیگ به دانشجویان خود در صورت برخورداری از شرایط تعیین شده، بورسیه تحصیلی پرداخت می‌کنند و بخشی از هزینه‌ها او را پوشش می‌دهند.

ویزای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان

بعد از اینکه مدارک تحصیلی خود را به تایید یکی از دانشگاه‌های آلمان رساندید و اصطلاحا پذیرش آن دانشگاه‌ را اخذ کردید، نوبت به اخذ ویزای تحصیلی آلمان می‌رسد. در این مرحله شما دیگر با دانشگاه مقصد کاری ندارید و سفارت آلمان است که باید به شما اجازه ورود به این کشور با هدف تحصیل را بدهد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان عبارتند از:

  • فرم تکمیل شده‌ی درخواست ویزا
  • عکس گذرنامه‌ای یا پاسپورتی (حتما در ۶ ماه اخیر گرفته شده باشد)
  • گذرنامه معتبر (امضا شده به همراه دو کپی)
  • شناسنامه
  • نامه پذیرش از دانشگاهیا کالج مورد نظر
  • نامه تمکن مالی
  • مدارک تحصیلی و ریزنمرات مقاطع پیشین
  • مدرک زبان
  • رزومه امضا شده
  • انگیزه‌نامه امضا شده
  • مدرک بیمه درمان مسافرتی با اعتبار کافی
  • هزینه درخواست ویزای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان در ابتدا به مدت ۳ ماه، معتبر بوده که افراد بعد از ورود به این کشور باید با مراجعه به اداره امور اتباع خارجه، نسبت به تمدید ۱ الی ۲ ساله ویزای خود اقدام کنند.

نکته مهم ۱: برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید تمامی کپی‌های مدارک، بر روی کاغذ A4 ارائه شود (بدون توجه به ابعاد مدرک).

نکته مهم ۲: در صورتی که موفق شوید، یک ویزای سه ماهه برای شما صادر خواهد شد و لازم است پس از ورود به آلمان برای اخذ اقامت تا پایان تحصیل اقدام کنید.

مراحل اخذ ویزای دانشجویی آلمان

برای تحصیل در آلمان لازم است ابتدا یک دانشگاه مناسب برای خودتان پیدا کنید؛ یعنی دانشگاهی را انتخاب کنید که حداقل‌های آن از نظر نمره زبان و معدل را داشته باشید. پس از این کار نوبت به ثبت مدارک و درخواست پذیرش می‌رسد. بعد از اینکه دانشگاه مورد نظر به شما پذیرش داد، یک قدم تا تحصیل در آلمان فاصله دارید که این قدم، مراجعه به سفارت و اخذ ویزای تحصیلی آلمان است.

رزرو وقت سفارت آلمان فقط به‌صورت آنلاین امکان‌پذیر است. لازم است توجه داشته باشید که سفارت آلمان یکی از طولانی‌ترین صف‌ها را دارد و در حالت عادی بین ۹ تا ۱۲ ماه بعد به شما وقت می‌دهند. برای همین اگر زمان مشخصی را برای شروع تحصیل در آلمان تعیین کرده‌اید، لازم است یک سال و نیم قبل از آن تاریخ، شروع به کامل کردن مدارک و درخواست پذیرش از دانشگاه کنید.

وقت مصاحبه فوری سفارت آلمان

زمان انتظار ۱۲ ماهه که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، مربوط به متقاضیانی است که برای تحصیل مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و همچنین تحصیل کالج آلمان اقدام می‌کنند. رزرو وقت مصاحبه فوری سفارت آلمان برای دانشجویان دکتری، متقاضیان فرصت مطالعاتی و متقاضیان مقطع ارشد با مدرک زبان سطح C1 ممکن است.

مزایای کارت دانشجویی آلمان

کشور آلمان از دانشجویان به‌صورت ویژه‌ای حمایت می‌کند. در همین راستا با همراه داشتن کارت دانشجویی آلمان می‌توانید از انواع و اقسام تخفیف‌های دانشجویی استفاده کنید. مهم‌ترین تخفیف دانشجویی آلمان مربوط به حمل‌ونقل عمومی است که هزینه‌های زندگی شما را تا حد قابل توجهی کاهش خواهد داد. علاوه بر این برای بازدید از مکان‌های توریستی و همچنین سایر مراکز تفریحی مثل رستوران‌ها هم می‌توانید از تخفیف‌های دانشجویی آلمان بهره ببرید.

زندگی و کار پس از تحصیل در آلمان

کشور آلمان نرخ بیکاری پایین و اقتصاد قدرتمندی دارد. برای همین پیدا کردن شغل مناسب بعد از تحصیل کار چندان سختی نخواهد بود. علاوه بر این بعد از پایان تحصیل در دانشگاه‌های آلمان تا سقف ۱۸ ماه برای کار پیدا کردن زمان دارید. در صورتی که موفق شوید در این زمان یک موقعیت شغلی برای خود پیدا کنید، ویزای شما از تحصیلی به کاری تبدیل می‌شود.

اخذ اقامت دائم آلمان

بعد از تبدیل ویزای تحصیلی به کاری در آلمان، ویزای شما بین یک تا دو سال تمدید می‌شود. در صورتی که با کارفرمای خود برای تمدید قرارداد به توافق برسید یا موقعیت شغلی جدیدی پیدا کنید، این ویزا دوباره تمدید خواهد شد. پس از ۵ سال کار و پرداخت مالیات در آلمان می‌توانید برای اخذ اقامت دائم و تبدیل شدن به شهروند رسمی این کشور اقدام کنید.

سیم آخر و مهاجرت به آلمان

مهاجرت تحصیلی به آلمان

مهاجرت همیشه مسیری سخت و پراسترس دارد. مسائلی مثل دور شدن از عزیزان و وارد شدن به کشوری با فرهنگ و زبان جدید تنها بخش کوچکی از چالش‌های مهاجرت را تشکیل می‌دهند. ما در سیم آخر از این مسیر سخت آگاهیم و تلاش می‌کنیم تا حد ممکن این مشکلات را برطرف کنیم. در همین راستا خدمات زیر را برای متقاضیان مهاجرت به آلمان انجام می‌دهیم:

  • درخواست ویزا: برای مهاجرت تحصیلی به آلمان نیاز است ابتدا در سایت VisaMetric درخواستی ثبت کنید. ما لیست مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست را به شما ارائه می‌دهیم و وقت تایید مدارک را برایتان می‌کنیم.
  • پیدا کردن دانشگاه مناسب شما و گرفتن پذیرش: ما با توجه به شرایط تحصیلی شما لیستی از دانشگاه‌ها و مراکز علمی را به شما ارائه خواهیم داد و پس از آن، اقدام به اخذ پذیرش از دانشگاه‌های مورد نظرتان می‌کنیم.
  • تکمیل مدارک و رزرو وقت سفارت: برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان باید مدرک پذیرش را به همراه مدارک هویتی، به سفارت آلمان ارائه کنید. ما به شما کمک می‌کنیم مدارک را طبق لیست مورد نیاز سفارت کامل کنید و پس از تکمیل مدارک، برایتان وقت سفارت رزرو می‌کنیم.