باتوجه‌به اوضاع‌واحوال حاکم بر دنیا براثر شیوع کرونا، استرس در دانشگاه یکی از مسائل مهمی است که بسیاری از دانشجویان را آزار می‌دهد. استرس و نگرانی تا حدی سبب افزایش تلاش دانشجویان می‌شود؛ اما اگر از حد طبیعی فراتر باشد‌، بسیار نگران‌کننده و آسیب‌زننده است. آگاهی از هر موضوعی باعث می‌شود با جنبه‌های خوب و بد و تمام جوانب آن آشنا شوید و در‌صورت مضربودن برای زندگی شخصی و اجتماعی‌مان، از آن حذر کنید. در این مقاله، تصمیم گرفته‌ایم دربارۀ استرس در دانشگاه توضیحات بیشتری ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید.

اول

اولین نکته دربارۀ استرس در دانشگاه این است که یکی از احساسات رایج در میان دانشجویان است؛ بنابراین، اگر اضطراب در دانشگاه را تجربه می‌کنید، اصلاً نگران نباشید و گمان نکنید فقط خودتان دچارش هستید‌. ناگفته نماند براساس پژوهش‌های اخیر، حدود ۶۳درصد دانشجویان کالج در آمریکا مضطرب بودند.

دوم

نکتۀ مهم دیگر دربارۀ اضطراب در دانشگاه اینکه عوامل متعددی بر افزایش استرس تأثیرگذار‌ند. به‌عنوان مثال، کمبود خواب در دانشجویان که ممکن است در نتیجۀ مصرف بیش‌از‌حد قهوه باشد، به افزایش استرس در دانشجویان منجر خواهد شد. دلایل شخصی دیگری نظیر تنهایی و نیز نفهمیدن دروس استرس در دانشجویان را به‌دنبال خواهد داشت.

سوم

سومین نکته دربارۀ اضطراب در دانشگاه این است که دانشجویان باید بدانند این احساس امکان دارد افزایش یابد و پژوهش‌های متعدد ازجمله مطالعه‌ای جدید در سوئد نیز، نشان‌دهندۀ میزان روبه‌افزایش استرس است.

نکته‌هایی برای دانشجویان

درست است داشتن استرس مسئله‌ای انکارناپذیر است؛ اما باید آن را مهار کرد؛ بنابراین در این بخش، با نکته‌هایی برای مهار اضطراب در دانشگاه آشنا خواهیم شد.

به عوامل استرس‌زا نزدیک شوید

یکی از راهکارهای مهم برای مهار استرس این است که به عوامل استرس‌زا نزدیک شوید. معمولاً دانشجویان برای کاهش استرسشان از عوامل اضطراب‌زا دوری و با فرار از کلاس‌ها و ماندن در تخت در کل روز سعی می‌کنند این حس را کاهش دهند. دراین‌میان، بد نیست بدانید دوری از عوامل استرس‌زا باعث می‌شود چنین حسی بیشتر ایجاد شود. توصیۀ ما برای کاهش اضطراب در دانشگاه این است که به عوامل استرس‌زا نزدیک شوید و به‌اصطلاح با رفتن در میدان از شدت این حس کم کنید. برای روشن‌ترشدن این موضوع مثالی می‌زنیم. گمان کنید فردی برای کاهش استرسش یک روز در کلاس حاضر نمی‌شود؛ اما استرس نفهمیدن درس‌های آن روز جایگزین نگرانی ناشی از حضور در کلاس خواهد شد و شاید شدت آن بیشتر شود.

از خود مراقبت کنید

یکی دیگر از عوامل افزایش استرس دانشجویان این است که به‌خوبی از خود مراقبت نمی‌کنند. به‌عبارت‌دیگر، دانشجویان با نخوردن غذاهای مقوی و نداشتن رژیم غذایی سالم و انجام‌ندادن فعالیت‌های ورزشی باعث می‌شوند این احساس تأثیر بیشتری بر سلامتی جسمی و روحی‌شان بگذارد. ذکر این نکته لازم است که والدین نیز نقش مهمی در کاهش اضطراب در دانشگاه ایفا می‌کنند. به‌عنوان مثال، والدین با پرس‌وجو از فرزندانشان دربارۀ عوامل نگران‌کننده و هم‌فکری و کمک با آنان باعث می‌شوند از شدت استرس فرزندان کم شود.

منبع: