چشم انداز تحصیل در خارج از کشور در یک سرزمین ناشناخته با فرهنگی جدید در ابتدا ممکن است برای شما دلهره آور باشد. تنظیم زندگی در کشور و دانشگاه جدید یک چالش است، اما لازم نیست شما از این موضوع بترسید. با وجود تمام این مسائل، یکی از مواردی که تحصیل در خارج از کشور را به تجربه ای هیجان انگیز تبدیل می کند خروج از منطقه امن و ورود به دنیای جدید است. با مطالعه این شش راهکار می توانید از مشکل استرس تحصیل در خارج از کشور تا حد زیادی خلاص شوید:
۱- هزینه تحصیل در خارج از کشور
مسائل مالی با توجه به قیمت این روزهای ارز یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد استرس برای تحصیل در خارج از کشور محسوب میشود، موضوعی که تحصیل در خارج از کشور را به مسئله گرانی تبدیل کرده است. هر کسی چیزی به غیر از این موضوع به شما بگوید، احتمالا سعی در این دارد که به شما چیزی بفروشد! اما این موضوعی به معنی این نیست که تمام پس انداز خود را در این راه خرج کنید و زیربار بدهی بروید. در ادامه نکاتی در خصوص خرج کردن هوشمندانه و پس انداز پول در زمانی که در خارج از کشور تحصیل میکنید آورده شده که اجرای آنها میتواند کمک زیادی به شما در کاهش هزینه هایتان بکند:
وسوسه نشوید
هر چیزی را که برای بار اول میبینید نخرید، اهمیتی ندارد که آن کالا تا چه اندازه میتواند جذاب به نظر می رسد. نیازهای اساسی خود را تأمین کنید و خرید سوغاتی را به پایان دوران تحصیلات موکول کنید.
مانند مردم محلی رفتار کنید
یکی از بهترین راه های صرفه جویی مالی در زمان تحصیل در خارج از کشور زندگی کردن مانند افراد محلی است. غذاهای محلی درست کنید، یا از یک محلی بخواهید به شما غذاهای معروفشان را یاد بدهد. تا زمانی که در آن کشور هستید از افراد محلی بپرسید که برای تفریح چه فعالیت هایی انجام می دهند، با استفاده از این روش شما حس بهتری از فرهنگ کشوری که در آن مشغول تحصیل هستید به دست می آورید و دوستان بیشتری پیدا می کنید، موضوعی که باعث می شود هزینه های زندگیتان نیز کاهش پیدا کند.
۲- با پولی که ذخیره کرده اید به مسافرت بروید
خریدن سوغاتی کار خوبیه اما تجربه کردن یک خاطره جدید می تونه خیلی بهتر باشه. از پولی که با خوردن غذاهای معمولی ذخیره کرده اید برای سفر به کشورهای جدید استفاده کنید.
۳- غذای سالم بخورید
همانطور که اشاره کردیم خوردن غذاهای محلی باعث می شود که در هزینه های خود صرفه جویی کنید، علاوه بر این کمک می کند تا سالمتر بمانید. برگر و شیرینی یا غذاهای دانشجویی مثل نودل و پیتزای یخ زده ممکن است برای شما جذاب به نظر برسد و زمان کمی برای درست کردن آنها از شما بگیرد، اما باعث می شود که سلامت و تندرستی شما به خطر بیفتد، هیچ کسی دوست ندارد که استرس وضعیت سلامتی اش به مشکلاتش در خارج از کشور اضافه شود. قبل از اینکه کشور خود را ترک کنید، زمان اندکی برای یادگرفتن آشپزی چند غذای سالم و اساسی بگذارید. سوپ یا کتلت غذاهای آسان و مقروم به صرفه ای هستند و نیاز به وسایل خاصی هم در آشپرخانه ندارند.
یاد بگیرید که با خرید یک مرغ کامل، چگونه برای یک هفته خودتان را سیر نگه دارید، برای این موضوع باید بلد باشید با چاقو یا بعضی از لوازم آشپزخانه چگونه کار کنید. زمانی که به کشور جدید می رسید، از مراکز آموزشی یا دانشگاهی بازدید کنید تا دوره های آشپزی برای مبتدیان یا دانش آموزان را در آنها یاد بگیرید.
می توانید یک شب را به عنوان شب غذای بین المللی انتخاب کنید و از همه دوستان خود بخواهید که غذاهای محلی خود را درست کنند و به خانه شما بیاورند تا با هم خوش بگذرانید.
۴- به یک متخصص حمل و نقل محلی تبدیل شوید
هنگامی که وارد شهر جدیدی می شوید، ممکن است برایتان وسوسه انگیز باشد که بخواهید به نقاط مختلف شهر بروید. اگر بتوانید استفاده درستی از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس و قطار شهری داشته باشید مقدار قابل توجهی از زمان و هزینه های خود را صرفه جویی کرده اید. به علاوه، شما می توانید تعداد زیادی از مناظر جذاب شهر را ببینید و تمرین خوبی است که شهر را بهتر بشناسید.
۵- آماده شدن برای هزینه های اضافی
احتمالا هزینه های اقامت و حمل و نقل را پیش بینی کرده اید، اما آیا هزینه تلفن همراه را در نظر گرفته اید؟ داروهای تجویزی؟ و… تمام این هزینه ها می تواند به مخارج شما اضافه شود. اگر مشکلات پزشکی خاصی دارید بهتر است که داروهایتان را از کشور خودتان تهیه کنید چون ممکن است این داروها در کشور شما ارزش کمی داشته باشند، همچنین اگر اگر احتیاج به ویزیت دکتر متخصص دارید بهتر است چند ماه قبل از اعزام خود این موضوع را انجام دهید تا استرس کمتری در کشور مورد نظر داشته و در هزینه های خود صرفه جویی کنید.
تلفن همراه شما ممکن است به صورت دائم در دستان شما باشد، اما باید مواظب باشید که استفاده زیاد از آن در خارج از کشور می توانید تبدیل به یک معضل بزرگ برای خالی کردن حساب بانکیتان شود، حواستان را جمع کنید. هنگامی که وارد کشور جدید می شوید یک سیم کارت ارزان قیمت بخرید تا در طول مدت تحصیلتان بتوانید از آن استفاده کنید.
۶- دوستان جدید پیدا کنید
مهاجرت به کشور خارجی بدون شک همراه با شوک خواهد بود و شما احتیاج به زمان دارید تا شرایط خود را تنظیم کنید. یادتان نرود که تمام مدت در اتاقتان پنهان نشوید چراکه این موضوع راه خوبی برای شناختن همکلاسی ها و پیدا کردن دوست نیست . اگر در مواجه با اشخاص جدید مشکل دارید و خجالتی هستید به انجمن دانشجویی دانشگاهتان بپیوندید یا عضو یک گروه یا تیمی شوید که با آنها سلایق مشترک دارید.
منبع: