کشور هلند
- زبان رسمی: هلندی (Dutch)
- دین رسمی: ندارد
- حکومت: فدرال پارلمانی و پادشاهی مشروطه
- جمعیت: ۱۷,۹۱۴,۱۰۰ میلیون نفر
- تراکم جمعیت: ۵۲۰ نفر بر کیلومتر مربع
- مسافت تا ایران: ۵,۶۲۶ کیلومتر (پرواز ۸ ساعته)
- اختلاف زمانی با ایران: یک ساعت و ۳۰ دقیقه (ساعت ۱۴:۰۰ بعد از ظهر شنبه در هلند برابر است با ساعت ۱۵:۳۰ بعد از ظهر شنبه در ایران)
انواع ویزای تحصیلی هلند
به جز اروپاییها و ساکنان چند کشور دیگر (که توسط دولت هلند تعیین شدهاند)، سایر افراد برای تحصیل در هلند به ویزای تحصیلی نیاز دارند. بهطور کلی سه نوع ویزای تحصیلی در هلند وجود دارد که هر کدام با توجه به کاربرد خاص خود شناخته میشوند:
ویزا | اعتبار |
---|---|
شنگن یا شینگن | سه ماهه |
بلندمدت (MVV) | سه ماهه |
ویزای اقامت دانشجویی (VVR) | پنج ساله |
ویزای شنگن (شینگن) هلند
این ویزا ۹۰ روز اعتبار دارد و برای دورههای کوتاهمدت، فرصتهای مطالعاتی و شرکت در همایشها مناسب است.
ویزای اقامت بلندمدت تحصیلی (MVV)
این ویزا هم ۹۰ روز اعتبار دارد و بهعنوان مجوز ورود به خاک هلند شناخته میشود. در واقع زمانی که شما مدارک خود را به سفارت ارائه میکنیدو مورد قبول واقع میشود، یک MVV برای شما صادر خواهد شد که با آن میتوانید وارد خاک هلند شده و اقامت بلندمدت دانشجویی خود را فعال کنید.
ویزای اقامت دانشجویی پنج ساله (VVR)
پس از ورود به خاک هلند و انجام کارهای مربوط به اقامت، یک ویزای VVR برایتان صادر میشود که تا زمان پایان دوره شما اعتبار دارد اما لازم است هر سال آن را تمدید کنید. در واقع در پایان هر سال چک میکنند که آیا حداقل ۵۰ درصد از واحدهای تعیینشده را گذراندهاید یا خیر. در صورتی که موفق به این کار نشوید، ویزای شما باطل خواهد شد.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی هلند
- پس از صدور پذیرش از سمت دانشگاه، نوبت به اخذ ویزا میرسد و برای این کار باید از سفارت هلند در ایران وقت بگیرید.
- در سفارت مشخصات بیومتریک، مثل اثر انگشت و تصاویر شما برای اهداف امنیتی گرفته میشود.
- فرآیند درخواست ویزا، شامل یک مرحله مصاحبه هم میشود. در ضمن هزینه درخواست MVV برابر با ۳۱۷ یورو است.
- پس از تایید مدارک توسط سفارت و همچنین قبولی در مصاحبه، امکان سفر به هلند برای شما فراهم میشود.
- پس از ورود به خاک هلند لازم است برای فعال کردن VVR اقدام کنید.
مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی هلند
- پاسپورت دارای اعتبار
- گواهی یا نامه پذیرش
- مدرک زبان
- انگیزهنامه
- اطلاعات حساب (تمکن مالی) متقاضی یا اسپانسر
- بیمه مسافرتی
- فرم درخواست ویزا
- دو عکس با پیشزمینه سفید
- مدارک شناسایی
- مدارک تحصیلی و ترجمه آنها
- هزینه بررسی مدارک
- اطلاعات بیومتریک
- مدارک ازدواج برای افراد متاهل
ویزای همراه دانشجویی هلند
هلند یکی از معدود کشورهای اروپایی است که شرایط خوبی برای مهاجرت همراه همسر و فرزند دارد. شما میتوانید همسر و فرزند زیر ۱۸ ساله خود را با ویزای همراه دانشجویی به هلند ببرید. بدیهی است که تمکن مالی مورد نیاز، با زیاد شدن تعداد نفرات بیشتر میشود. همسر دانشجو میتواند با ویزای همراه دانشجویی هلند، کار نیمهوقت انجام دهد.
کار دانشجویی مجاز با ویزای دانشجویی هلند
کسانی که ویزای تحصیلی هلند را داشته باشند، میتوانند حین تحصیل خود ۲۰ ساعت کار در هفته انجام دهند. در زمان تعطیلات بین دو ترم و تابستانها، دانشجو تا ۴۰ ساعت در هفته (بهصورت تماموقت) اجازه کار دارد. در هلند یک دانشجو حداقل ۱۰ یورو در هر ساعت کار درآمد دارد. این درآمد با توجه به توانایی و تجربه شما بیشتر میشود و سقفی ندارد.
رفع ریجکتی ویزای تحصیلی هلند
افسر سفارت مدارک شما را بررسی میکند و در صورتی که کامل نباشند یا مشکلی در آنها وجود داشته باشد، ویزای شما ریجکت خواهد شد. برای همین اولین قدم پس از ریجکتی این است که دلیل رد شدن درخواست را جویا شوید. گاهی اوقات با رفع یک اشکال کوچک در مدارک، رفع ریجکتی خواهید شد. به طور کلی اپلای با سیمآخر اینگونه است که با توجه به شرایطتان به شما مقصد پیشنهاد میدهیم و مدارکتان را طبق استانداردهای سفارت تکمیل میکنیم؛ در نتیجه احتمال ریجکتی شما به حداقل خواهد رسید.
تمدید ویزای تحصیلی هلند
با توجه به روالهای اداری هلند، بهتر است حداکثر تا سه ماه قبل از پایان اعتبار ویزا، برای تمدید آن اقدام کنید. کارشناسان اداره مهاجرت هلند، شرایط شما را بررسی میکنند تا ببینند آیا واجد شرایط ماندن در این کشور هستید یا خیر.