مختصری درباره نروژ

  • زبان رسمی: نروژی (۹۰ درصد مردم این کشور به انگلیسی تسلط کامل دارند)
  • تحصیل به زبان انگلیسی: دارد
  • دین رسمی: مسیحیت
  • حکومت: پارلمانی و پادشاهی مشروطه
  • جمعیت: ۵ میلون نفر
  • تراکم جمعیت: ۱۴ نفر بر کیلومتر مربع
  • مسافت تا ایران: پنج هزار کیلومتر (زمان پرواز پنج ساعت و نیم)
  • اختلاف زمانی با ایران: دو ساعت و سی دقیقه (ساعت ۱۰ صبح شنبه در ایران برابر با ساعت ۷:۳۰ صبح شنبه در اسلو است)
Northern-lights-sky-Kautokeino.webp

شرایط اخذ ویزای تحصیلی نروژ ۲۰۲۳

اگر به اخذ ویزای تحصیلی نروژ علاقه دارید لازم است شرایط زیر را فراهم کنید. شرایط اخذ ویزای تحصیلی نروژ ۲۰۲۳ عبارتند از:

شرایط سنی ویزای تحصیلی نروژ

نروژ هم مثل سایر کشورهای پیشرفته اروپایی روی تناسب سن و مقطع حساسیت دارد؛ البته اگر این تناسب وجود نداشته باشد شما همچنان شانس اخذ ویزای تحصیلی نروژ را دارید و فقط کافی است فاصله زمانی بین دو مقطع خود را توجیه کنید. اما به طور کلی در زمان انتخاب رشته و مقطع بهتر است دقت داشته باشید که مقطع مورد نظر با سن شما تناسب داشته باشد.

جبران گپ تحصیلی برای ویزای تحصیلی نروژ

همانطور که گفتیم در صورت عدم وجود تناسب بین سن و مقطع تحصیلی لازم است فاصله زمانی بین دو مقطع خود را توجیه کنید. در واقع شما باید آفیسر را قانع کنید که در فاصله دو مقطع خود به کاری مرتبط با رشته تحصیلی‌تان مشغول بوده‌اید. در همین راستا با ارائه موارد زیر می‌توان توجیه گپ تحصیلی ویزای نروژ را انجام داد:

  • سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی
  • مقاله ISI
  • نمره زبان بالا
  • گواهی‌های بین‌المللی

شرط معدل ویزای تحصیلی نروژ

به طور کلی برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ شرط معدل وجود ندارد؛ اما اگر قصد داشته باشید در دانشگاه‌های برتر این کشور تحصیل کنید، بهتر است معدل بالایی داشته باشید. البته لازم است توجه داشته باشید که معدل شما در کنار سایر سوابق تحصیلی و پژوهشی شما مورد بررسی قرار می‌گیرد و تنها عامل تاثیرگذار نیست. ما در سیم‌آخر شرایط شما را بررسی می‌کنیم و به شما می‌گوییم با توجه به معدل و سایر سوابقی که دارید بهتر است برای چه دانشگاه‌ها و رشته‌هایی اقدام کنید.

جبران معدل پایین برای ویزای تحصیلی نروژ

برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ با معدل پایین راه‌های مختلفی وجود دارد. همانطور که می‌دانید معدل فاکتور مهمی در پذیرش دانشجو است؛ اما تنها فاکتور نیست! برای مثال اگر شما سابقه کاری درخشانی در زمینه رشته تحصیلی خود دارید یا مقاله ISI در رزومه شما وجود دارد، معدل پایین شما نمی‌تواند تاثیر زیادی روی شانس قبولی شما بگذارد.

مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای تحصیلی نروژ

زبان رسمی نروژ، انگلیسی نیست اما امکان تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور وجود دارد. به همین خاطر شما می‌توانید با ارائه مدرک آیلتس، تافل یا سایر مدارک معتبر زبان انگلیسی، ویزای تحصیلی نروژ را دریافت کنید. نمره زبان مورد نیاز آیلتس برای ورود به دانشگاه‌های برتر نروژ ۶/۵ و بالاتر است. جالب اینجا است که ۹۰ درصد مردم نروژ به زبان انگلیسی مسلطند و شما برای ارتباطات خود در این کشور نیاز به یادگیری زبان نروژی ندارید.

اخذ ویزای تحصیلی نروژ بدون مدرک زبان

اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید، بهتر است قبل از هر چیز مدرک زبان خود را آماده کنید. اما اگر مدرک یا نمره زبان مورد نیاز را ندارید هم جای نگرانی نیست. شما می‌توانید ویزای تحصیلی نروژ را از طریق شرکت در دوره‌های زبان دریافت کنید. در این روش شما ویزای تحصیلی مشروط نروژ را دریافت کرده و متعهد می‌شوید تا مدت مشخصی بعد از ورود به این کشور، سطح زبانتان را به سطح مورد نیاز این کشور برای تحصیل برسانید.

تمکن مالی ویزای تحصیلی نروژ

یکی از مهم‌ترین شرایط لازم برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ، برخورداری از تمکن مالی کافی است. شما باید به آفیسر سفارت اثبات کنید که توانایی پرداخت هزینه یک سال تحصیل و زندگی در این کشور را دارید. با توجه به هزینه‌های فعلی زندگی در نروژ، تمکن مالی لازم برای یک سال تحصیل در این کشور، ۱۲ هزار یورو در نظر گرفته شده است. این مبلغ باید در زمان درخواست ویزا موجودی حساب شما یا سرپرستتان باشد.

ویزای تحصیلی نروژ با مدرک زبان انگلیسی

امکان تحصیل به زبان انگلیسی در کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا هم وجود دارد. اما زندگی در این کشورها بدون تسلط به زبان انگلیسی سخت خواهد بود. چرا که بدون تسلط به زبان ایتالیایی یا آلمانی، برای ارتباط با مردم کشور مشکل خواهید داشت. در حالی که ۹۰ درصد مردم نروژ به زبان انگلیسی مسلطند و اگر کسی زبان اول این کشور را یاد نگرفته باشد، برای زندگی و تحصیل در نروژ مشکل چندانی نخواهد داشت. در ادامه لیست دانشگاه‌های نروژ که تحصیل به زبان انگلیسی در آن‌ها ممکن است را آورده‌ایم:

  • دانشگاه اسلو
  • دانشگاه برگن
  • دانشگاه علم‌وصنعت نروژ
  • دانشگاه ترومسو
  • دانشگاه قطب شمال

انواع بورسیه تحصیلی در نروژ

درست است که تحصیل در دانشگاه‌های دولتی نروژ، رایگان است؛ اما دانشجویان بین‌المللی امکان استفاده از کمک‌هزینه‌های تحصیلی را نیز دارند. بورسیه‌ها یا همان کمک‌هزینه‌های تحصیلی نروژ برای دانشجویان بین‌المللی به شرح زیر هستند:

بورسیۀ دانشگاه علوم و فناوری نروژ

دانشگاه NTNU یا همان دانشگاه علوم و فناوری نروژ این بورسیه را تنها برای رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد و به دانشجویان بین‌المللی اعطا می‌کند. آخرین مهلت سالانۀ درخواست برای این بورسیه، ۱دسامبر است.

بورسیه‌های اروپایی کارشناسی ارشد

این بورسیه نیز برای رشته‌های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد بوده و دانشجویان با دریافت آن می‌توانند در کل کشورهای اروپایی تحصیل کنند. آخرین مهلت سالانۀ ارائه درخواست برای این کمک‌هزینه نیز ۱۷ آگوست است.

بورسیه دانشگاه اسلو

دانشگاه اسلو بورسیه‌ای برای دوره‌های تابستانی خود ارائه می‌دهد که آخرین مهلت سالانۀ ارائه درخواست برای آن ۱فوریه است.

طرح بورسیه سهمیه نروژ

یکی دیگر از کمک‌هزینه‌های تحصیلی سودمند، طرح بورسیۀ سهمیۀ نروژ است که دولت نروژ آن را ارائه می‌دهد. این بورسیه برای هر سه مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) مناسب بوده و آخرین مهلت ارائه درخواست سالانۀ آن ۱دسامبر است.

بورسیه اراسموس موندوس برای دانشجویان بین‌المللی

همان‌طورکه می‌دانید اتحادیۀ اروپا بورسیۀ اراسموس موندوس را برای دانشجویان بین‌المللی ارائه میدهد که آن را می‌توان در کل کشورهای اروپایی استفاده کرد. آخرین مهلت ارائه درخواست آن نیز متغیر است.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ

همان‌طورکه می‌دانید، تمامی دانشجویان غیراروپایی که قصد تحصیل در نروژ را دارند، برای گرفتن اجازۀ اقامت دانشجویی و ویزای تحصیلی باید اقدام کنند. نحوۀ دریافت ویزا بسته به کشور مبدأ متفاوت است. به‌طورکلی، به‌منظور دریافت ویزای تحصیلی نروژ نامۀ دریافت پذیرش از دانشگاهی در نروژ را باید داشته باشید و به نزدیک‌ترین کنسولگری یا سفارت نروژ مراجعه کنید تا با نحوۀ روند دریافت ویزا از کشور مبدأ آشنا شوید. برخی مدارک موردنیاز به‌منظور دریافت ویزای تحصیلی نروژ ازاین‌قرارند:

  • اپلیکیشن فرم تکمیل‌شده
  • رسید پرداخت اپلیکیشن فی
  • گذرنامه
  • عکس گذرنامه
  • نامۀ دریافت پذیرش
  • نامۀ تمکّن مالی
  • مدرکی دال بر داشتن محلی برای زندگی در نروژ
  • مدرکی دال بر ترک نروژ به‌محض منقضی‌شدن اجازۀ اقامت (مانند بلیت برگشت)

ویزای همراه دانشجویی نروژ

اخذ ویزا برای همراهان یکی از دغدغه‌های مهم متقاضیان مهاجرت است. اروپا نسبت به کانادا شرایط سخت‌گیرانه‌تری برای صدور ویزای همراه دارد. برای همین اگر همراه دارید ما تحصیل در کانادا را به شما پیشنهاد می‌کنیم. اما خبر خوب اینکه نروژ نسبت به سایر کشورهای پیشرفته اروپایی، سخت‌گیری کمتری برای ویزای همراه دارد. اخذ ویزای همراه دانشجویی نروژ مشروط به این است که همراه شما بخواهد با شما در یک مکان زندگی کند. همسر شما باید بالای ۲۴ سال و فرزندتان زیر ۱۸ سال سن داشته باشد. علاوه بر این‌ها لازم است طول دوره تحصیل شما بیشتر از یک سال باشد یا بیشتر از یک سال تا پایان آن باقی‌مانده باشد. به‌ازای هر عضو خانواده که بخواهد شما را همراهی کند، مبلغ ۲۶۵ هزار کرون نروژ به تمکن مالی‌تان اضافه می‌شود.

کار دانشجویی در نروژ

با توجه به اینکه اخذ بورسیه تحصیلی نروژ برای مقطع کارشناسی ارشد و خصوصا برای ایرانیان بسیار سخت و پیچیده است، کار دانشجویی در نروژ اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند؛ چرا که با کار حین تحصیل می‌توانید بخشی از هزینه‌های زندگی خود را بپردازید یا برای آینده پس‌انداز کنید. فراموش نکنید تحصیل در دانشگاه‌های دولتی نروژ برای اکثر رشته‌ها رایگان است و به همین خاطر درآمد شما صرفا خرج زندگی‌تان خواهد شد.

سقف کار دانشجویی از نظر زمانی برای مقطع کارشناسی ۱۰ ساعت و برای مقطع کارشناسی ارشد ۲۰ ساعت در هفته است. یعنی دانشجوی کارشناسی ارشد نروژ اجازه دارد تا ۲۰ ساعت در هفته حین تحصیل خود کار کند. درآمد کار دانشجویی در نروژ به ازای هر ساعت بین هفت تا ۹ یورو است. پس از اخذ ویزای تحصیلی و ورود به نروژ تا سه ماه می‌توانید بدون مجوز مشغول به کار باشید. بعد از این سه ماه باید با مراجعه به اداره پلیس، مجوز کار در نروژ را دریافت کنید.

انواع کار دانشجویی در نروژ

برای کار دانشجویی در نروژ دو راه پیش روی شما قرار دارد. اول اینکه به فعالیت‌های خدماتی مثل کار در هتل و رستوران بپردازید و صرفا درآمد داشته باشید؛ یا اینکه هم‌راستا با رشته تحصیلی‌تان کار کنید. روش اول ممکن است از همان ابتدا درآمد خوبی داشته باشد و شرایط بهتری را در کوتاه‌مدت برایتان رقم بزند؛ اما روش دوم اثرات بلندمدت بهتری دارد. مهم‌ترین تاثیر کار مرتبط با رشته این است که در زمان فارغ‌التحصیلی، شانس شما برای پیدا کردن کار و تمدید اقامت بیشتر خواهد بود. در اروپا تمدید اقامت پس از تحصیل مشروط به پیدا کردن کار مرتبط با رشته است.

اقامت بلند مدت و پاسپورت نروژی

همانطور که گفتیم اگر بعد از پایان تحصیل کار پیدا کرده و پنج سال در نروژ کار کنید، امکان اقدام برای اقامت بلندمدت برای شما وجود خواهد داشت. پس از اخذ اقامت بلندمدت شما از اکثر حقوق شهروندی نروژ برخوردار می‌شوید (فقط حق رای ندارید). فراموش نکنید که به جز پیدا کردن کار پس از تحصیل، راه‌های دیگری هم برای رسیدن به اقامت بلندمدت پس از پایان تحصیل در نروژ وجود دارد. این راه‌ها عبارتند از:

  • سرمایه‌گذاری: شما می‌توانید میزان مشخصی سرمایه وارد این کشور کرده و روی یک کسب‌وکار جدید یا قدیمی سرمایه‌گذاری کنید. اگر دولت نروژ قانع شود که شما در کنار برخورداری از سرمایه لازم، توانایی‌های مدیریتی و ایده‌های بکر برای تولید سود را دارید، ویزای شما به ویزای سرمایه‌گذاری تغییر پیدا کرده و اقامتتان تمدید خواهد شد. جالب است بدانید در این روش سریع‌تر می‌توانید به اقامت دائم و پاسپورت برسید.
  • ازدواج: اگر در طول تحصیل یا بعد از پایان آن با یک شهروند نروژ ازدواج کنید، شرایط شما برای اخذ اقامت دائم ساده‌تر خواهد شد.
  • کارآفرینی: در این روش لازم است ایده خوبی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار داشته باشید و یکی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری نروژ را برای پرداخت هزینه‌های راه‌اندازی کسب‌وکارتان قانع کنید. اگر دولت نروژ قانع شود که شما می‌توانید کسب‌وکار خود را راه انداخته و به موفقیت برسانید، اقامت شما تمدید می‌شود.