شاید شما هم با دیدن یا شنیدن نام Business School (بیزینس اسکول) این پرسش برایتان پیش آمده باشد که این نام دقیقاً اشاره به چه نوع مؤسسات آموزشی دارد و تفاوت آن با دانشگاه چیست؟ بیزینس اسکول ها با عناوینی مانند مدرسه مدیریت، مدرسه مدیریت کسبوکار، b-school و یا biz school شناخه میشوند. در این مقاله به تفاوت بیزینس اسکول و دانشگاه، رشتههایی که در بیزینس اسکولها ارائه میشوند و شرایط پذیرش آنها میپردازیم.
اگر قصد تحصیل در اروپا یا کانادا را دارید، پیشنهاد میکنیم با مراجعه به صفحه ارزیابی آنلاین، فرم مربوطه را پر کنید و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهرهمند شوید.
تفاوت بیزینس اسکول و دانشگاه
بیزینس اسکول ها مؤسساتی هستند، هممرتبه با دانشگاهها که منحصراً به آموزش رشتههای مرتبط با مدیریت و کسبوکار میپردازند ولی دانشگاهها، مؤسسات آموزشی هستند که دورههای متعددی را در تمامی زمینههای تحصیلی برگزار میکنند. به طور خلاصه میتوان گفت اصلیترین تفاوت بین بیزینس اسکول ها و دانشگاهها در دورههایی است که به برگزار میکنند.
چه رشته هایی در بیزینس اسکولها ارائه میشوند؟
مدارک ارائه شده توسط بیزینس اسکولها عبارتند از کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری. رشتههایی که در این مؤسسات ارائه میشوند، مرتبط با مدیریت یا کسبوکار بوده و به شرح زیر هستند:
- حسابداری
- مدیریت اجرایی کسبوکار
- مدیریت استراتژیک (مدیریت راهبردی)
- فناوری کسب وکار
- ارتباطات
- حقوق
- ریاضیات
- مدیریت پروژه
- جامعهشناسی
- آمار
- مدیریت کسب وکار
- اقتصاد
- کارآفرینی
- روش تحقیق
- امورمالی
- مدیریت منابع انسانی
- دانش مدیریت
- لجستیک
- سیستم مدیریت اطلاعات (سامانه اطلاعاتی مدیریتی)
- کسب وکار بینالملل
- بازاریابی
- روانشناسی سازمانی
- رفتار سازمانی
- روابط عمومی
همچنین برخی از بیزینس اسکول ها به دانشجویان این امکان را میدهند که دو رشته (از میان رشتههای فوق) را به صورت همزمان مطالعه کنند.
شرایط پذیرش در بیزینس اسکول ها
شرایط لازم برای تحصیل در بیزینس اسکولهای مختلف، متفاوت است و برای کسب اطلاعات دقیقتر درباره این شرایط باید به وبسایت بیزینس اسکول مورد نظر مراجعه کرد. اما مدارک زیر برای پذیرش در اکثر بیزینس اسکولها مورد نیاز است:
- انگیزهنامه (SOP)
- مدرک آخرین مقطع تحصیلی و ریزنمرات
- رزومه
- نتایج آزمون جیمت یا جیآرای
- کپی گذرنامه (پاسپورت)
یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن توجه شود، هزینه ثبت درخواست و یا همان application fee است. این هزینه برای بیزینس اسکول های مختلف، متفاوت است اما به طور کلی از ۱۰۰ دلار بیشتر نیست. داشتن سابقه کار نیز برای برخی رشتههای تحصیلی مانند کارشناسی ارشد مدیریت کسبوکار (MBA) موردنیاز است.
اگر از مطالعه مطلب «بیزینس اسکول» استفاده کردید، پیشنهاد میکنیم مقالات مربوط به ادامه تحصیل در رشته مدیریت مهندسی و دوره مدیریت کسب و کار در کانادا را نیز مطالعه کنید. همچنین اگر پرسشی درباره تحصیل در بیزینس اسکولها دارید، میتوانید آن را به صورت کامنت مطرح کنید.
نظرات
منصور
99/01/09