TOEFL مخفف عبارت انگلیسی Test of English as a Foreign Language به معنای «آزمون انگلیسی به عنوان زبان خارجی» است. افرادی که قصد تحصیل (به زبان انگلیسی) در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند، باید توانایی خود در این زبان را به اثبات برسانند و به این منظور باید برای شرکت در آزمون‌هایی نظیر آزمون تافل یا آزمون آیلتس آماده شوند. داشتن مدرک تافل همچنین برای استخدام در بعضی شرکت‌های بین‌المللی، مورد نیاز است. جهت آمادگی برای شرکت در آزمون تافل، لازم است درباره این آزمون اطلاعاتی کسب کنید. در این مقاله به معرفی انواع تافل، ساختار آزمون، مراکز برگزارکننده آزمون، مراحل ثبت نام آزمون، زمان برگزاری آزمون، نمره و هزینه آزمون خواهیم پرداخت.

انواع آزمون تافل

انواع آزمون تافل

همانند آزمون های دیگر مانند آزمون انگلیسی دولینگو که چند نوع دارد، در این قسمت به معرفی انواع تافل می‌پردازیم:

تافل برگه‌ای (PBT)

تا سال ۱۹۹۸ تمامی افرادی که می‌خواستند در آزمون تافل شرکت کنند، باید خود را برای تافل PBT آماده می‌کردند. این نوع تافل دارای سه بخش شنیداری، درک مطلب و دستور زبان بود و داوطلبان باید با مداد به سؤالات پاسخ می‌دادند. همچنین حداکثر نمره دریافتی در این آزمون ۶۷۷ بود.

تافل کامپیوتری (CBT)

تافل کامپیوتری در سال ۱۹۹۸ معرفی شد. این آزمون دارای ۴ بخش شنیداری، دستور زبان، خواندن و نوشتاری است و بخش شنیداری و گرامر آن با دانش افراد «قابلیت تطبیق» دارد. داشتن قابلیت تطبیق (adaptive) بودن به این معنا است که روند سؤالات این دو بخش بر اساس دانش زبانی افراد تنظیم می‌شود. البته داوطلبان باید توجه داشته باشند که سؤالات ساده‌تر، دارای نمره کمتری نیز هستند. نمره شرکت‌کنندگان در آزمون تافل CBT، بلافاصه اعلام می‌شود و نتیجه رسمی آن ظرف ۱۴ روز در اختیار افراد قرار می‌گیرد. در این آزمون، داوطلبان باید برای پاسخ دادن به سؤالات نهایت دقت را به کار گیرند زیرا بعد از ثبت پاسخ نمی‌توانند آن را تغییر دهند.

تافل اینترنتی (iBT)

این آزمون در سال ۲۰۰۵ معرفی شد. تافل اینترنتی دارای ۴ بخش شنیداری، گفتاری، خواندن و درک مطلب و نوشتاری است. توجه داشته باشید که تفاوت این نوع تافل با انواع دیگر در این است که تافل iBT دارای بخش مکالمه بوده و فاقد بخش دستور زبان است.

نکته قابل توجه این است که تافل iBT از تافل‌های دیگر مهم‌تر بوده و پیدا کردن منابع مطالعاتی برای آمادگی در آن نسبت به انواع دیگر آزمون تافل، آسان‌تر است.

به شما پیشنهاد می کنیم مقاله تفاوت آیلتس کامپیوتری و کاغذی را نیز مطالعه کنید.

ساختار آزمون تافل

ساختار آزمون تافل

تا حدودی مشابه آزمون ماک آیلتس آنلاین رایگان، سؤالات تافل شامل ۴ بخش خواندن و درک مطلب (Reading)، شنیداری (Listening)، گفتاری (Speaking) و نوشتاری (Writing) است. در ادامه درباره بخش‌های مختلف آزمون و زمان هر بخش توضیحاتی ارائه خواهیم کرد:

بخش مربوطه تعداد سؤالات مدت زمان
خواندن و درک مطلب (READING) ۳۰-۴۰ سؤال ۵۴-۷۲ دقیقه
شنیداری (LISTENING) ۲۸-۳۹ سؤال ۴۱-۵۷ دقیقه
استراحت (BREAK) - ۱۰ دقیقه
گفتاری (SPEAKING) ۴ سؤال ۱۷ دقیقه
نوشتاری (WRITING) ۲ سؤال ۵۰ دقیقه

بخش خواندن و درک مطلب

متقاضیان در این بخش ۳ تا ۵ متن را خوانده و برای هر متن به تعدادی سوال پاسخ می‌دهند. نمره این بخش بر اساس تعداد پاسخ‌های صحیح محاسبه می‌شود.

بخش شنیداری

پادکست‌هایی که در بخش شنیداری پخش می‌شوند، شامل گفتگوهای کوتاه و بلند است. پس از پخش پادکست مربوط به گفتگوی کوتاه، از داوطلبین یک سؤال چند گزینه‌ای پرسیده می‌شود که پاسخ صحیح، تنها در یکی از گزینه‌ها قرار دارد. همچنین بعد از پخش پادکست مربوط به گفتگوی بلند، چندین سؤال درباره پادکست مربوطه از داوطلبین پرسیده می‌شود. به طور کلی سؤالات این بخش شامل ۳ تا ۴ سخنرانی و ۲ تا ۳ گفتگو است.

بخش گفتاری

به منظور دریافت نمره بالا در این بخش، داوطلبان باید با دقت بسیار و کم‌ترین اشکالات به سؤالات پاسخ دهند. سؤالات مربوط به این بخش شامل ۳ سؤال یکپارچه (مرتبط با بخش‌های خواندن و شنیداری) است که داوطلبان ۳۰ ثانیه برای آمادگی و ۶۰ ثانیه برای پاسخ دادن به آن زمان دارند. این بخش همچنین شامل سؤالی دیگر بوده که از دو بخش خواندن و شنیداری مستقل است و داوطلبان ۱ دقیقه برای آن زمان دارند ( ۱۵ ثانیه برای آمادگی و ۴۵ ثانیه برای پاسخ دادن).

بخش نوشتاری

داوطلبان برای دریافت نمره بالا در بخش نوشتاری باید در انتخاب کلمات دقت کنند و متن نهایی را با کم‌ترین اشکالات گرامری ارائه دهند. به طور کلی سؤالات این بخش، شامل ۱ سؤال یکپارچه (مرتبط با بخش‌های خواندن و شنیداری) بوده که زمان آن ۲۰ دقیقه است (۳ دقیقه مربوط به بخش خواندن، ۲ دقیقه مربوط به بخش شنیداری و ۱۵ دقیقه مربوط به بخش نوشتاری) است. همچنین این بخش شامل سؤال دیگری است که مستقل از دو بخش مذکور بوده و زمان مربوط به آن ۳۰ دقیقه است.

یک نکته بسیار مهم در مورد تافل آن است که در صورتی که دو بار در آزمون تافل شرکت کنید، مرکز آزمون بهترین نمره شما در هر بخش را در کارنامه ثبت خواهد کرد.

حفظ آمادگی برای تافل

حفظ آمادگی برای تافل چگونه ممکن است؟

بسیاری از متقاضیان از چندین ماه قبل از آغاز آزمون، برای آن آماده می‌شوند زیرا به نوعی بهترین مدرک زبان برای مهاجرت به کانادا تافل است. حفظ آمادگی در این مدت و هنگام برگزاری آزمون بسیار مهم است. در ادامه ، پنج راهکار دربارۀ حفظ آمادگی برای تافل را نام می‌بریم تا با خیالی آسوده‌تر نمرۀ دلخواهشان را به‌دست آورند. با ما همراه باشید.

۱. تمرین یادداشت‌برداری

در آزمون تافل، متقاضیان فقط یک بار به کلیپ‌های صوتی گوش می‌دهند و سپس به پرسش‌ها باید پاسخ دهند یا دربارۀ آنچه شنیده‌اند، بنویسند و صحبت کنند. از‌آنجاکه فقط یک بار فرصت شنیدن کلیپ‌های صوتی وجود دارد، متقاضیان باید بتوانند سریع و دقیق یادداشت‌برداری کنند. یادداشت‌ها می‌‎تواند به زبان فارسی یا انگلیسی باشد و هدف از تمرین یادداشت‌برداری توجه به همۀ نکته‌های مهم کلیپ صوتی در زمان واقعی است. متقاضیان برای تمرین و حفظ آمادگی برای تافل به انواع مختلف کلیپ‌های صوتی با سختی‌های مختلف باید گوش دهند و یادداشت‌برداری کنند و سپس ببینند چقدر دقیق یادداشت‌برداری کرده‌اند. افزون‌براین، به شکل یادداشت‌برداری و خوانابودن دست‌خطشان دقت کنند. یادداشت‌برداری دقیق و سریع در آزمون و کلاس‌های درسی کمک بزرگی محسوب می‌شود.

۲. شرکت در آزمون آزمایشی

داوطلبان شرکت در آزمون تافل معمولاً نمرۀ خاصی مدنظر دارند. یکی از بهترین راه‌های حفظ آمادگی برای تافل شرکت در آزمون‌های آزمایشی است تا متقاضیان از کسب نمرۀ مدنظرشان مطمئن شوند. آزمون‌های آزمایشی کمک می‌کنند تا داوطلبان با فضای آزمون واقعی و نوع پرسش‌ها و محدودیت‌های روز امتحان آشنا شوند.

۳. مطالعۀ روزانه

حتی کسانی که زبان مادری‌شان انگلیسی است، با مطالعه دایرۀ واژگان خود را افزایش می‌دهند. مطالعۀ روزانه به حفظ آمادگی برای تافل کمک می‌کند و متقاضیان هرچه دایرۀ مطالعه‌شان را گسترش دهند، با واژ‌ه‌ها و ایده‌های جدیدتر و متنوع‌تری آشنا می‌شوند و هرچه دقیق‌تر متن را بخوانند، مهارت درک مطلبشان را بیشتر تقویت می‌کنند. آنان موضوع‌های متنوع را با دقت باید بخوانند تا دایرۀ موضوع‌هایی گسترش یابد که به زبان انگلیسی با آن‌ها راحت‌ هستند. ازآنجاکه مشخص نیست موضوع‌های مطرح‌شده در آزمون تافل در چه زمینه‌ای هستند، متقاضیان بهتر است تاحدممکن با موضوع‌های بیشتری آشنا باشند.

۴. گوش‌دادن به پادکست

یکی دیگر از راه‌های حفظ آمادگی برای تافل گوش‌دادن به پادکست است. پادکست‌ها و رادیوهای اینترنتی فراوانی به زبان انگلیسی وجود دارد که داوطلبان می‌توانند به آن‌ها گوش دهند. گوش‌دادن به افرادی که زبان مادری‌شان انگلیسی است و با سرعت طبیعی حرف می‌زنند، درک مطلب و مهارت شنیداری را بهبود می‌بخشد. همچنین، داوطلبان برای بهبود مهارت صحبت‌کردنشان بخشی از پادکست را می‌توانند تکرار و تلفظ‌های گوینده را تقلید کنند. فهم کلیپ صوتی سخت‌تر از فهم کلیپ تصویری است؛ چرا‌که سرنخ‌های ظاهری وجود ندارد؛ به‌همین‌سبب، پادکست‌ها برای تقویت مهارت شنیداری بهتر از فیلم و سریال هستند.

۵. تمرین تایپ سریع

در بخش نوشتار آزمون ، داوطلبان با صفحه‌کلیدی باید پاسخشان را تایپ کنند که اولین‌بار آن را می‌بینند. اگر داوطلبان زمان زیادی درگیر صفحه‌کلید باشند، برای پاسخ‌دادن زمان کافی نخواهند داشت. تایپ سریع مهارت آسان و پیش‌پا‌افتاده‌ای به‌نظر می‌رسد؛ اما در بسیاری از مواقع نقشی پررنگ در نمرۀ آزمون تافل ایفا می‌کند. متقاضیان به‌منظور حفظ آمادگی برای تافل، تایپ سریع را قبل از روز امتحان باید تمرین کنند. شایان ذکر است ابزار و برنامه‌های زیادی برای تمرین تایپ سریع در اینترنت وجود دارد.

ثبت نام در آزمون تافل

ثبت نام در آزمون تافل

داوطلبان ایرانی باید توجه داشته باشند که تمام مراحل پیش ثبت‌نام آزمون به صورت اینترنی (از طریق وب‌سایت ets.sanjesh.org) انجام می‌شود و احتیاجی به مراجعه حضوری به مراکز وجود ندارد. ایرانیان برای ثبت‌نام در این آزمون باید مراحل زیر را طی کنند:

  1. مراجعه به سایت org و ایجاد حساب کاربری آزمون TOEFL
  2. مراجعه به سایت sanjesh.org
  3. مطالعه شرایط و ضوابط در سایت فوق
  4. تکمیل مشخصات فردی، انتخاب نوع آزمون، انتخاب مرکز برگزارکننده آزمون و وارد کردن شماره حساب بانکی
  5. وارد کردن کد پیگیری۱ و ورود به سایت بانک
  6. تکمیل اطلاعات کارت بانکی و واریز هزینه

۱ بعد از وارد کردن اطلاعات، شماره‌ای تحت عنوان «کد پیگیری» برای شما ارسال خواهد شد.

متقاضیان توجه داشته باشند که در حال حاضر هر داوطلب در طول ۲ ماه، فقط یک بار امکان ثبت‌نام از طریق این سامانه را دارد.

زمان برگزاری آزمون تافل

تاریخ‌های برگزاری آزمون به شرح زیر است:

تاریخ برگزاری آزمون ددلاین ثبت نام آنلاین
۸ فوریه ۲۰۲۰ ۱۰ ژانویه ۲۰۲۰
۴ آوریل ۲۰۲۰ ۶ مارس ۲۰۲۰

نمره آزمون تافل

هر بخش آزمون ۳۰ نمره دارد و نمره کلی آزمون، حداکثر ۱۲۰ است. متاضیان باید توجه داشته باشند که در آزمون نمره قبولی و یا مردودی معنی ندارد و نمره مورد نیاز برای دریافت پذیرش از هر دانشگاه به شرایط آن دانشگاه بستگی دارد. مدت زمان لازم برای دریافت نتایج نیز ۱۰ روز پس از گذراندن آزمون است. همچنین نمره دریافتی تنها به مدت ۲ سال معتبر است. در ادامه به زمان اعلام نتایج آزمون تافل خواهیم پرداخت:

تاریخ برگزاری آزمون تاریخ اعلام نتایج
۸ فوریه ۲۰۲۰ ۱۱ مارس ۲۰۲۰
۴ آوریل ۲۰۲۰ ۶ می ۲۰۲۰

هزینه آزمون تافل

هزینه آزمون از کشوری به کشور دیگر متفاوت است ولی بر اساس جدیدترین اخبار منتشر شده در سایت سازمان سنجش، امکان خرید ووچر آزمون به مبلغ دو میلیون و ششصد هزار تومان فراهم شده است.

اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید می توانید از راه های زیر با مشاوران سیم آخر در ارتباط باشید:

02141405

مشاوره رایگان

سوالات متداول

متقاضیان چرا در آزمون تافل شرکت می‌کنند؟

۱. اطلاع از سطح زبان انگلیسی با شرکت در آزمونی رسمی؛ ۲. ثبت‌نام در دانشگاهی بین‌المللی؛ ۳. درخواست شغل یا دوره‌ای آموزشی؛ ۴. مهاجرت. شایان ذکر است متقاضیان باید مطمئن شوند چرا در آزمون تافل شرکت می‌کنند؛ زیرا دانستن این موضوع می‌تواند انگیزه‌بخش باشد.

آیا آمادگی برای آزمون تافل در خانه ممکن است؟

بله - برخی از منابع باکیفیت اینترنتی به‌رایگان در‌اختیار علاقه‌مندان قرار دارد که در خانه می توانند از ان بهره برند.

  • نرم‌افزار TOEFL iBT Interactive Sampler: این نرم‌افزار آزمون آزمایشی مختصری دارد که از نظر محتوا و فرم، کاملاً مشابه آزمون واقعی تافل است. درضمن، کلیپ‌های صوتی و بخش‌هایی برای خواندن (Reading) و نمونه‌هایی برای بخش‌های مکالمه (Speaking) و نوشتن (Writing) دراختیار متقاضیان قرار می‌دهد.
  • مجموعۀ TOEFL iBT Quick Prep : این مجموعه حاوی چهار فایل PDF است که تعداد زیادی پرسش مهم و باکیفیتِ مرتبط با آزمون تافل را دربر دارد. افزون‌براین، جلدهای سوم و چهارم PDF این مجموعه کلیپ‌های صوتی مفیدی به متقاضیان ارائه می‌کند.
  • مجموعۀ TOEFL iBT Sample Questions: در این مجموعه، فایل‌ PDF وجود دارد که پرسش‌های هر چهار بخش تافل را شامل می‌شود؛ ولی بدون کلیپ صوتی.

منابع: