آلمان یکی از کشور‌های مطرح جهان در زمینه اقتصاد، کیفیت زندگی، تحصیل و رفاه اجتماعی است. این موضوع باعث شده تا همه ساله تعداد کثیری از افراد برای مهاجرت به این کشور اقدام کنند. البته با توجه به حجم انبوه درخواست‌ها از طرف مهاجران و خیل عظیم مهاجران غیر‌قانونی به این کشور شرایط مهاجرت به آلمان کمی پیچیده شده است. با این وجود برای مهاجرت به این کشور راه‌های مختلفی وجود دارد که شانس دریافت اقامت دائم را به مراتب افزایش می‌دهد. در این مطلب راه های رفتن به آلمان و شرایط مهاجرت به این کشور را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

راه های رفتن به آلمان

آشنایی با کشور آلمان

قبل از وارد شدن به بحث راه های رفتن به آلمان بهتر است همه چیز درباره کشور آلمان را بشناسید. آلمان با نام رسمی «جمهوری فدرال آلمان» در قلب قاره اروپا قرار گرفته است. این کشور بیش از ۳۵۷ هزار کیلومتر مربع وسعت و نزدیک به ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد. آلمان از شمال با دانمارک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوئیس و از غرب با فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند مرز مشترک دارد. آلمان یکی از صنعتی‌ترین و مدرن‌ترین کشورهای جهان است و از اصلی‌ترین بازیگران عرصه سیاست و اقتصاد جهانی به‌شمار می‌رود و یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان (پنجمین اقتصاد بزرگ جهان) را داراست. نکته جالب در مورد این کشور این است که آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی است و ۱۶ ایالت (نوردراین-وستفالن، بایرن، بادن-وورتمبرگ، نیدرزاکسن،هسن، زاکسن، راینلاند-فالتس، برلین، اشلسویگ-هولشتاین، براندنبورگ، زاکسن-آنهالت، تورینگن، هامبورگ، مکلنبورگ-فورپومرن، زارلاند، برمن) دارد، که می‌توانند در برخی مسایل مستقل عمل کنند. این کشور همچنین یکی از کشور‌های قوی حوزه اتحادیه اروپا است که موتور اقتصادیِ حوزه پولی یورو تبدیل شده است. برلین پایتخت این کشور است و هامبورگ، مونیخ و فرانکفورت از جمله شهر‌های مهم آلمان به شمار می‌رود.

هر چند که این کشور در خلال جنگ‌های جهانی اول و دوم به طور کامل ویران شد، اما توانست به کمک وام‌ها و کمک‌های مالی متعدد که از متفقین دریافت کرد، کشور را دوباره بازسازی کنند. این کشور در حال حاضر یکی از اعضای سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه هشت و گروه پنج به علاوه یک بوده و از بنیانگذاران اتحادیه اروپا است.

انواع راه ‌های رفتن به آلمان

همان طور که در بالا اشاره شد، راه‌های مختلفی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد. برای مثال می‌توان به تحصیل در آلمان، مهاجرت به آلمان از طریق کار، مهاجرت به آلمان برای پیوستن به خانواده، مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری ، مهاجرت تحصیلی به آلمان و … اشاره کرد که هر کدام دارای چالش‌ها و سختی‌های خودش است. یکی از روش ‌های رفتن به آلمان، مهاجرت غیر قانونی به این کشور است که می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای شخص به همراه داشته باشد. متاسفانه بسیاری به دلیل عدم آگاهی از شرایط سخت مهاجرت غیر قانونی، دست به این امر پر مخاطره می‌زنند که آینده مشخصی در انتظار آن‌ها نیست. راهپیمایی‌های طولانی مدت، برخورد نامناسب پلیس مرزی، آدم‌ربایی، از دست دادن دارایی‌ها، بیماری‌های عفونی و … می‌تواند تنها بخشی از نگرانی‌های این نوع مهاجرت باشد. البته ناراحتی‌های روحی و روانی حتی پس از رسیدن به مقصد یکی از اصلی‌ترین مشکلات پناهجویان است که تا مدت‌ها تاثیر منفی آن را روی زندگی خود احساس می‌کنند. بنابراین اگر قصد دارید که یک تغییر بزرگ در زندگی خود ایجاد کنید و مهاجرت به آلمان می‌تواند این بستر را برای شما فراهم کند، بهتر است از مسیر‌های قانونی و هوشمندانه این کار را انجام دهید. این موضوع بسیار مهم است که قبل از تصمیم برای مهاجرت به این کشور، راه های رفتن به کشور آلمان را به طور جدی مورد بررسی قرار دهید و با توجه شرایط خود بهترین مسیر را برای دستیابی به هدفتان انتخاب کنید.

بهترین راه های رفتن به آلمان

بهترین راه های رفتن به آلمان

در ادامه به توضیح بهترین مسیر‌های موجود برای مهاجرت به آلمان را مورد بررسی قرار می‌دهیم

تحصیل در آلمان

بدون شک یکی از راحترین و کم هزینه‌ترین راه های رفتن به آلمان، تحصیل در دانشگاه‌های معتبر این کشور است. با اخذ پذیرش از دانشگاه و دریافت ویزای تحصیلی، طبق قانون دانشجویان بین‌المللی تا ۱۸ ماه پس از فارغ‌التحصیلی، فرصت دارند در آلمان بمانند و به دنبال کار مناسب بگردند و بعد از طی زمان معین برای اقامت دائم اقدام کنند. بر اساس آخرین آمارها بیش از ۵۴ درصد دانشجویان بین‌المللی موفق به پیدا کردن کار بعد از فارغ‌التحصیلی شدند و توانسته‌اند اقامت دائم این کشور را بدست آورند.

دقت داشته باشید که برای اخذ پذیرش از دانشگاه می‌بایست شرایط لازم را داشته باشید. این شرایط بسته به نوع مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری، شرکت در دوره‌های کالج)، نوع رشته انتخابی و دانشگاه ممکن است متفاوت باشد. مدارک لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان به شرح زیر است.

مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه آلمان در مقطع کارشناسی

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان، پیش از ورود به دانشگاه، باید دوره یک‌ساله کالج را در این کشور بگذرانید. طی دوره کالج، آمادگی لازم برای ورود به دانشگاه‌های آلمان را پیدا خواهید کرد. در این دوره زبان آلمانی نیز به دانشجویان تدریس می‌شود. البته اگر سال اول دانشگاه را در ایران (دانشگاه سراسری یا آزاد) گذرانده‌اید یا مدرک کاردانی دارید، می‌توانید مستقیماً (بدون گذراندن دوره کالج) برای تحصیل در مقطع کارشناسی در آلمان اقدام کنید. مدت دوره کارشناسی در دانشگاه‌های آلمان ۳ تا ۴ سال است و دروس عموماً به زبان آلمانی تدریس می‌شوند. بنابراین برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان جهت تحصیل در مقطع کارشناسی، باید از سطح قابل قبول زبان آلمانی برخوردار باشید.

مدارک لازم برای برای پذیرش دانشگاه آلمان در مقطع کارشناسی به شرح زیر است:

  • کپی پاسپورت معتبر
  • ترجمه رسمی مدرک دیپلم دبیرستان (و پیش‌دانشگاهی) به همراه ریزنمرات
  • قبولی در دانشگاه سراسری (قبولی در مقطع کارشناسی روزانه و یا شبانه)
  • مدرک دوره زبان آلمانی و یا انگلیسی (با توجه به زبان رشته تحصیلی)
  • انگیزه‌نامه تحصیلی
  • رزومه تحصیلی
  • ارائه گواهی تمکن مالی، به طوری که نشان دهد شما از نظر مالی در وضعیت مطلوبی قرار دارید

برای پذیرش در دوره کالجِ جهت آمادگی برای ورود به مقطع کارشناسی در آلمان، باید مدرک دیپلم (و پیش‌دانشگاهی) داشته باشید. همچنین مدرک زبان آلمانی (حداقل در سطح B2) برای اخذ پذیرش از کالج و ویزای تحصیلی آلمان، لازم است.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش و ویزا جهت تحصیل در کالج‌های آمادگی برای ورود به دانشگاه در آلمان، عبارتند از:

  • ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان (و پیش‌دانشگاهی)
  • ترجمه مدرک دیپلم (و پیش‌دانشگاهی)
  • انگیزه‌نامه تحصیلی (SOP)
  • رزومه تحصیلی
  • مدرک زبان آلمانی (حداقل سطح B2)
  • کپی پاسپورت معتبر
  • ارائه گواهی تمکن مالی

توجه:

آن‌دسته از متقاضیان ایرانی‌ای‌که تنها مدرک دیپلم دارند، بایستی در آزمون سراسری دانشگاه‌های دولتی، در دوره‌های روزانه و شبانه پذیرفته شوند. در این مورد، قبولی در آزمون دانشگاه‌های غیرانتفاعی، پیام نور و جامع علمی-کاربردی کفایت نمی‌کند و منظور تنها قبولی در دوره‌های شبانه و روزانه دانشگاه‌های سراسری در مقطع لیسانس است. قبولی در دوره‌های کاردانی نیز مورد تایید نیست. داوطلبان، مدرک قبولی در آزمون سراسری را پس از تایید وزارت علوم ایران، ترجمه می‌کنند و به همراه سایر مدارک تحصیلی و گواهی زبان، با درخواست پذیرش در کالج، به مرکز اونی اسیست در برلین ارسال می‌کنند. این در صورتی است که دانشگاه مورد نظر تحت پوشش اونی اسیست باشد، در غیر این صورت مدارک را بایستی مستقیم به دانشگاه ارسال کرد. همچنین متقاضیانی که در ایران در دانشگاه تحصیل کرده‌اند و مدرک دانشگاهی در حد کارشناسی دارند، چه در دانشگاه‌های سراسری، از جمله غیرانتفاعی و پیام نور و چه در دانشگاه آزاد، به شرط آنکه مدرک کارشناسی دریافت کرده باشند، می‌توانند برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان اقدام کنند. با این وجود اگر به دنبال تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی هستید، حتما می‌بایست قبل از ارسال مدارک به کمیته پذیرش به سایت دانشگاه مربوطه یا مرکز اونی اسیست مراجعه کنید و از آخرین اطلاعات به‌روزرسانی شده در این زمینه مطلع شوید تا فرآیند درخواست شما با مشکلی مواجه نشود.

راه های رفتن به آلمان

مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه های آلمان ۵/۱ تا ۲ سال (۳ یا ۴ ترم) به طول می‌انجامد. در هنگام اپلای کردن برای دانشگاه، می‌بایست به این نکته توجه کرد که رشته‌های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان به دو دسته تقسیم می‌شوند و هزینه تحصیل با توجه به نوع رشته انتخابی، متفاوت است. این دو دسته به شرح زیر است:

  • رشته‌های Consecutive: این دسته از رشته‌ها مرتبط با رشته تحصیلی فرد در مقطع کارشناسی بوده و تحصیل در آنها رایگان است.
  • رشته‌های Non-consecutive: این دسته از رشته‌ها لزوماً با رشته تحصیلی فرد در مقطع کارشناسی مرتبط نیستند. در حقیقت این دسته از رشته‌ها برای افرادی مناسب است که به دنبال یادگیری مهارت‌های جدید هستند. به طور متوسط هزینه تحصیل در رشته‌های Non-consecutive برابر ۵۰۰ یورو در هر ترم (نیم‌سال تحصیلی) بوده که این هزینه در بعضی دانشگاه‌ها بیشتر است. برای تحصیل در این دسته از رشته‌ها علاوه بر مدرک کارشناسی، سابقه کار عملی و حرفه‌ای نیز مورد نیاز است.

می‌توانید برای اطمینان از مرتبط بودن رشته تحصیلی خود در مقطع کارشناسی و رشته انتخابی در مقطع کارشناسی ارشد، با دانشگاه مکاتبه کنید.

به طور کلی اگر قصد اپلای برای دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی ارشد را دارید، می‌بایست مدارک زیر را تهیه کنید:

  • گواهی دیپلم به همراه ریزنمرات (ترجمه رسمی با مهر وزارت علوم و دادگستری)
  • گواهی پایان دوره پیش‌دانشگاهی به همراه ریزنمرات (ترجمه رسمی با مهر وزارت علوم و دادگستری)
  • مدرک دوره کارشناسی به همراه ریزنمرات (ترجمه رسمی با مهر وزارت علوم و دادگستری)
  • مدرک زبان انگلیسی و یا آلمانی (با توجه به رشته مورد نظر)
  • روزمه تحصیلی
  • توصیه نامه تحصیلی
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • تمکن مالی (در صورت درخواست دانشگاه)
  • کپی پاسپورت امضا شده (صفحه اول)

پیش از ارسال مدارک دقت داشته باشید که برخی از دانشگاه های آلمان، تنها مدارکی را مورد بررسی قرار می‌دهند که مورد تأیید سفارت آلمان در تهران باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تایید مدارک تحصیلی در سفارت آلمان مراجعه کنید.

مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه آلمان در مقطع دکتری

دوره دکتری در دانشگاه‌های آلمان ۳-۵ سال به طول می‌انجامد اما بسته به رشته انتخابی و زمینه تحقیق متفاوت است. برای مثال دوره دکتری برای حوزه‌هایی مانند علوم طبیعی معمولاً ۴ سال و هنر و انسانی ۴ تا ۶ سال است. بیش از ۷۰% دوره‌های دکتری در دانشگاه‌های آلمان به‌طور کامل به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند. تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌های آلمان رایگان است.

مدارک مورد نیاز:

  • ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان، پیش‌دانشگاهی، کارشناسی و کارشناسی ارشد
  • ترجمه مدرک دیپلم، پیش‌دانشگاهی، کارشناسی و کارشناسی ارشد
  • ارائه مقاله یا تألیفاتی در زمینه رشته مورد‌نظر
  • انگیزه‌نامه تحصیلی(SOP)
  • توصیه‌نامه تحصیلی
  • رزومه تحصیلی (CV)
  • ارائه پروپوزال
  • مدرک زبان (مدرک زبان انگلیسی برای دوره‌های انگلیسی‌زبان و مدرک زبان آلمانی برای دوره‌های آلمانی‌زبان)

رفتن به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

رفتن به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

یکی از راه های رفتن به آلمان سرمایه گذاری در این کشور است. به دلیل اقتصاد پویا، قوی و البته امن آلمان، این کشور هموراه جز یکی از بهترین کشورهای دنیا برای سرمایه‌گذاری و ایجاد کسب و کار موفق است. این موضوع موجب شده تا کارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی که توان ایجاد فرصت‌های اقتصادی در آلمان را دارند، بتوانند اجازه اقامت در آلمان را دریافت کنند. البته برای ایجاد یک کسب و کار موفق در آلمان، حداقل سرمایه لازم حدود ۲۵۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده است. در صورت کسب موفقیت شرکت (پس از یک دوره سه ساله) بر اساس طرح توجیهی دولت فدرال آلمان، می‌توانید برای تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم درخواست مجدد ارائه دهید. یکی از مزیت‌های مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری امکان به همراه بردن خانواده بعد از قبولی درخواست شما برای سرمایه‌گذاری در این کشور است.

راه‌های مختلفی برای سرمایه گذاری در آلمان وجود دارد، به عنوان مثال تاسیس یک رستوران، مغازه، کافی‌شاپ،  فروشگاه مواد غذایی، فروشگاه پوشاک و … که می‌توانید بدون نیاز به ثبت شرکت و تنها با دریافت جوازهای صنفی مربوطه (Business registration) کسب کار خود را در این کشور راه ‌اندازی کنید. همچنین می‌توانید با تاسیس شرکت یا نمایندگی در آلمان سرمایه گذاری کنید. البته برای ثبت شرکت می‌بایست قوانین و مقررات آن به طور دقیق بررسی و اجرا شود تا فرآیند ثبت شرکت با مشکل مواجه نشود.

مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

برای ایجاد یک کسب و کار یا سرمایه گذاری در این کشور می‌بایست:

  • مدارک معتبر بانکی که نشان دهد شما سرمایه کافی برای ایجاد یک کسب و کار موفق در آلمان را دارید
  • مدارک شناسایی
  • جواز کسب (Business registration)
  • مدارک شرکت فعال در ایران با سابقه فعالیت معتبر جهت ثبت یا تاسیس شرکت در آلمان
  • مراجعه به اداره بازرگانی و ارائه طرح توجیحی اقتصادی

رفتن به آلمان از طریق کار

آلمان همیشه به دنبال جذب افراد با استعداد در زمینه‌های مختلف کاری مانند مهندسین برجسته، متخصصان فناوری اطلاعات، کارمندان پزشکی و سایر متخصصان واجد شرایط است. این موضوع موجب شده تا یکی از سریع‌ترین راه‌ های رفتن به آلمان، مهاجرت از طریق پیدا کردن کار در این کشور باشد. دولت آلمان برای تشویق و ترغیب این افراد برای مهاجرت به این کشور در تلاش برای ساده سازی فرآیند مهاجرت به از این طریق به آلمان هستند. برای رفتن به آلمان از این طریق می‌بایست یکی از سه مورد زیر را مورد بررسی قرار دهید.

  • پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در آلمان
  • جستجوی کار
  • BLUE CARD ( کارت آبی اتحادیه اروپا)

مهاجرت به آلمان از طریق جستجوی کار

مهاجرت به آلمان از طریق جستجوی کار (Job Seeker)

همان طور که در بالا به آن اشاره شد، یکیراه های رفتن به آلمان از طریق ویزای کاری این کشور است. بر اساس قانون دولت فدرال آلمان، متقاضیانی که قصد انجام کار در این کشور دارند می‌بایست برای ویزای کاری اقدام کنند. در این نوع ویزا به شما فرصتی شش ماه داده خواهد شد که بتوانید کاری با تخصص خود پیدا کنید. البته این کار می‌بایست مورد تایید دولت آلمان قرار گیرد و از حقوق نسبتاً خوبی برخودار باشد. البته حداقل مدت زمان این قرارداد کاری باید یک سال باشد و شما می‌توانید اقامت خود را برای یک سال دیگر نیز تمدید نمایید. زمانی که برای بار دوم اقامت خود را تمدید می‌کنید اقامت سه ساله دریافت خواهید نمود و به طور کلی بعد از ۵ سال اقامت و کار و البته پرداخت مالیات در آلمان می‌توانید برای اقامت دائم درخواست خود را ارائه دهید. برای اینکه مهاجرت کاری به آلمان از طریق جستجوی کار موفقی داشته باشید، بهتر است که سطح زبان آلمانی خود را تقویت کنید ( حداقل B1) و اینکه تجربه کاری و داشتن مدرک دانشگاه‌ (حداقل کارشناسی مورد تایید سفارت آلمان) شانس دریافت ویزا را افزایش می‌دهد. در حالت کلی سه مرحله زیر را باید در نظر داشته باشید:

  • پیدا کردن شغل مناسب که نیاز به نیروی خارجی دارد
  • اقدام برای اخذ ویزای کاری از سفارت آلمان با مدارک معتبر جهت صدور ویزا
  • سفر به آلمان و دریافت اقامت کاری

مهاجرت به آلمان از طریق کار و پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در آلمان

یکی دیگر از روش‌های مهاجرت به آلمان از طریق کار، استفاده از Job Offer است. در این روش، فرد متقاضی می‌بایست با کارفرما یا شرکتی در آلمان مکاتبه نموده و برای اخذ ویزای کار آلمان درخواست خود را ارائه دهد. البته، کارفرما می‌بایست تأیید کند که فرد موردنظر برای عنوان کاری مربوطه مناسب بوده و نمی‌تواند شهروندی آلمانی و یا اروپایی را جایگزین او کند. همچنین در میان خارجیان، کارفرما اولویت را با فردی قرار می‌دهد که مدت زمان بیشتری در آلمان اقامت داشته است. به علاوه، افراد در این مورد باید از آژانس کاریابی فدرال آلمان و یا همان Bundesagentur fur Arbeit، تأییدیه دریافت کنند. افراد بعد از دریافت این تأییدیه و دارا بودن سایر شرایط می‌توانند برای دریافت اجازه اقامت موقت اقدام کنند. همچنین مدت زمانی که فرد، مجاز به داشتن اجازه اقامت موقت است با توجه به قرداد کاری وی مشخص می‌شود. برای مثال، اگر قرارداد کاری شما ۲ ساله باشد، اجازه اقامت نیز تنها به مدت ۲ سال معتبر است اما در صورت تمدید قرارداد، قابل تمدید نیز است.

مهاجرت به آلمان از طریق کار و کارت آبی اتحادیه اروپا

کارت آبی اتحادیه اروپا نیز مشابه اجازه اقامت موقت است با این تفاوت که برای گروه خاصی افراد سازمان‌دهی شده و مدت اعتبار بیشتری نیز دارد. در حقیقت کارت آبی اتحادیه اروپا مختص خارجیانِ غیر اروپایی است که دارای مهارت بالایی در حرفه‌ای خاص هستند و تمایل به کار در آلمان دارند. منظور از افراد با مهارت بالا آنهایی هستند که تحصیلات عالی خود را مانند کارشناسی و کارشناسی ارشد تکمیل کرده‌اند که البته کسانی که در رشته‌هایی مانند آی‌تی و یا مهندسی، علوم پایه، ریاضیات، تکنولوژی و فناوری دارای پایه‌ای قوی هستند شانس بیشتری برای دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا دارند.

افراد برای دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا ابتدا باید شغلی در آلمان پیدا کنند که به وسیله آن بتوانند حرفه‌ای را که در طول تحصیل خود آموخته‌اند انجام دهند. شغل مربوطه نیز باید در زمینه تحصیلی آنها باشد. همچنین داشتن سطحی بالا در زبان آلمانی از دیگر شروط دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا است. این کارت به مدت ۴ سال اعتبار داشته و کسانی که موفق به دریافت آن می‌شوند می‌توانند برای اخذ اجازه اقامت دائم اقدام کنند که البته در صورت از دست دادن شغل، این امکان وجود ندارد. این افراد بعد از گذشت ۳۳ ماه می‌توانند اجازه اقامت دائم خود را دریافت کرده که در صورت تسلط کامل به زبان آلمانی بعد از گذشت ۲۱ ماه قادر به دریافت اجازه اقامت دائم خواهند بود. کسانی که کارت آبی اتحادیه اروپا را دارند می‌توانند همسر خود را نیز به آلمان بیاورند. همچنین همسر فرد مورد نظر نیاز به دانستن زبان آلمانی (در سطحی عالی) نداشته و بعد اخذ اجازه اقامت دائم توسط فرد مورد نظر اجازه کار نیز خواهد داشت.

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۰

همه ساله دولت فدارل آلمان لیست مشاغل مورد نیاز خود را در وب‌سایت رسمی خود منتشر می‌کند تا متخصصان و افراد واجد شرایط که در این رشته‌ها فارغ التحصیل شده‌اند بتوانند برای اخذ ویزای جستجوی کار و هم چنین کار در آلمان اقدام نمایند. زمینه‌های کاری این مشاغل به شرح زیر است:

  • نصب و تعمیر لوله
  • حرفه ارتوپدی، توانبخشی
  • اقتصاد
  • مهندسی کشاورزی و دامی
  • مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی)
  • مهندسی کامپیوتر (سخت افزار)
  • مدیر فروش
  • حرفه فنی  عملیات راه آهن
  • هندسه کامپیوتر گرایش نرم افراز
  • کارشناسان نظارت و نگهداری زیرساخت های راه آهن
  • مهندسی مواد سرامیک
  • مهندسی برق
  • زبان و ادبیات فارسی
  • کتابداری شاخه پزشکی
  • مهندسی پزشکی
  • دبیری علوم اجتماعی
  • حسابداری
  • حسابداری و مدیریت جهانگردی
  • حقوق
  • حقوق خارجی
  • مدد کاری اجتماعی
  • مامایی
  • مکانیک
  • متالوژی
  • مدیریت بازرگانی
  • مدیریت دولتی
  • مدیریت صنعتی
  • مهندسی کشاورزی
  • مهندسی کامپیوتر (نرم افزار)
  • مهندسی مکانیک (حرارت سیالات )
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی صنایع
  • مهندسی شیمی
  • مهندسی تکنولوژی نظری
  • مترجمی زبان انگلیسی
  • موسیقی
  • علوم اقتصاد ( اقتصاد نظری)
  • علوم تربیتی (پیش دبستانی و دبستانی)
  • روانشناسی بالینی
  • روانشناسی کودکان استثنائی
  • ریاضی محض
  • شیمی محض
  • مترجمی زبان آلمانی
  • تولید آهن و فولاد
  • زبان انگلیسی
  • زیست شناسی (میکروبیولوژی)
  • مهندسی معماری
  • علوم اقتصاد (اقتصاد صنعتی)
  • علوم اجتماعی
  • زیست شناسی علوم جانوری
  • زیست شناسی عمومی
  • ارتباط اجتماعی
  • علوم جانوری
  • پرستاری

با توجه به تعداد بالای این مشاغل، بهتر است به سایت رسمی دولت فدرال آلمان مراجعه کنید و با شغل‌های مورد نیاز در این کشور آشنا شوید. اگر برای مهاجرت به آلمان از طریق کار اقدام می‌کنید، این نکته بسیار مهم است که شرایط سنی خود را در نظر بگیرید. این روش برای افرادی پیشنهاد می‌شود که در رده سنی زیر ۴۰ سال قرار دارند. زیرا ممکن است حتی با وجود پیدا کردن کار و داشتن تمامی شرایط، با رد درخواست ویزای کاری از طرف سفارت مواجه شوند.

اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید می توانید از راه های زیر با مشاوران سیم آخر در ارتباط باشید:

02141405

مشاوره رایگان

سوالات متداول

راحت ترین راه مهاجرت به آلمان چیست؟

آسان ترین راه های مهاجرت، تحصیل در آلمان است.

شرط سنی مهاجرت به آلمان چقدر است؟

شرط سنی برای انواع مهاجرت متفاوت است مثلا از طریق آوسبیلدونگ حداقل سن 18 و حداکثر سن برای مهاجرت 35 سال در نظر گرفته شده است.

منبع:

https://www.germany-visa.org/immigration-residence-permit/immigration-germany