یکی از مسائلی که برخی از علاقه‌مندان تحصیل در خارج از کشور نگران آن هستند، دلتنگی برای خانواده، دوستان و به طور کلی وابستگی‌هایی است که در ایران دارند. البته میزان این دلتنگی به روحیات فرد بستگی دارد. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که نگران دلتنگی در زمان تحصیل در خارج از کشور هستید، این مقاله را بخوانید.

1- دلتنگی امری طبیعی و عادی است

تقریباً هر کسی که خانه خود را ترک می‌کند، پس از مدتی احساس دلتنگی را تجربه می‌کند. فکر نکنید که شما غیرعادی یا ضعیف هستید. فقط نباید اجازه دهید که حس دلتنگی بر شما غلبه کند.

۲- شما تنها نیستید

اگر دلتنگ خانه شده‌اید و همه اطرافیان شاد و خوشحال به نظر می‌آیند، به یاد داشته باشید که ظاهر افراد ممکن است فریبنده باشد. مردم اغلب مسائل خود را پنهان می‌کنند.

۳- درباره آن صحبت کنید

دانشگاه‌ها خدمات مختلفی به دانشجویان ارائه می‌دهند. برای مثال ممکن است اداره‌ای ویژه برای حمایت از دانشجویان بین‌المللی داشته باشند. شاید در صورت مراجعه به آنها، فردی را برای دوستی و هم‌صحبتی به شما معرفی کنند که شرایطی مشابه شما داشته باشد. شما می‌توانید با دیگر دانشجویان بین‌المللی، دوستان یا مشاور گفتگو کنید.

۴- مکان‌های دلخواه خود را پیدا کنید

مکان‌های مختلف را امتحان کنید و آنهایی را که برای شما جذاب‌تر هستند انتخاب کنید. برای مثال جایی را برای مطالعه پیدا کنید که در آن احساس خوبی دارید. یا حتی یک میز در یک کافه که به شما احساس آرامش می‌دهد. شاید دانشگاه شما باغ یا گلخانه‌هایی داشته باشد. هرچه محیط اطراف به خانه شبیه‌تر باشد، بیشتر در آن احساس راحتی خواهید کرد.

۵- با خانواده و دوستان در ارتباط باشید

ارتباط با خانواده و دوستان می‌تواند بسیار مؤثر باشد. با آنها قرار گفتگوی تصویری بگذارید. نگران این نباشید که این کار شما را بیشتر دلتنگ کند. مرتب با کسانی که بیش از همه دلتنگشان می‌شوید در تماس باشید. اما این نباید باعث شود که با دانشگاه و دیگر دانشجویان ارتباط نداشته باشید. شما باید بتوانید با بدنه دانشگاه و دانشجویان ارتباطی قوی برقرار نکنید.

۶- خود را سرگرم کنید

دانشگاه‌ها باشگاه‌ها و جوامع دانشجویی مختلفی دارند و شما می‌توانید افرادی با طرز فکر مشابه خود پیدا کنید. این راه بسیار خوبی برای پیدا کردن دوستان جدید و توسعه روابط اجتماعی و پر کردن خلاء خانواده و دوستان قدیمی است. احتمالاً دانشجویان ایرانی دیگری نیز در دانشگاه شما (به ویژه دانشگاه‌های بزرگ) هستند. اما برای دوستیابی خود را محدود نکنید و همیشه دنبال دیگر دانشجویان ایرانی نباشید؛ در بین دانشجویان غیرایرانی نیز می‌توانید دوستان خوبی پیدا کنید.

۷- کارهایی که شما را به یاد خانه می‌اندازند انجام دهید

برای مثال می‌توانید غذاهای ایرانی یا غذاهای محلی شهر خود را بپزید. می‌توانید دوستان خود را نیز دعوت کنید و فرصت چشیدن دست‌پختتان را به آنها بدهید. همراه با دوستان یا انجمن ایرانیان دانشگاه یا شهر محل تحصیلتان، مراسم‌های ایرانی مانند نوروز و یلدا را برگزار کنید.

۸- مثبت اندیش باشید

شرایط بهتر خواهد شد. به یاد داشته باشید که انسان توانایی بالایی در انطباق با شرایط جدید دارد.

۹- فراموش نکنید که شما انسان شجاعی هستید

جدا شدن از خانه و سفر به کشوری دیگر برای دستیابی به فرصت‌ها و شرایط بهتر چالش بزرگی است و نشان می‌دهد که شما انسان با اراده‌ای هستید. به خود افتخار کنید.

منبع:

www.studyincanada.com