تحصیل در آلمان یکی از بهترین گزینهها برای علاقهمندان تحصیل در خارج از کشور است. از مزایای این کشور برای تحصیل، میتوان به دانشگاههای برجسته و امکان تحصیل رایگان و از مزایای این کشور برای مهاجرت، میتوان به شرایط عالی اقتصاد، صنعت، کار و اقامت اشاره کرد. دانشگاههای آلمان تقریباً در تمامی زمینههای تحصیلی در جایگاه بالایی قرار دارند و دانشجویان میتوانند با پرداخت هزینهای مناسب یا به صورت رایگان به تحصیل در این کشور بپردازند. به طور خلاصه، آلمان یکی از بهترین گزینههای انتخابی برای افرادی است که میخواهند با هزینه پایین به تحصیل بپردازند. در میان رشتههای مختلف دانشگاهی، رشته حقوق نیز از جمله رشتههای پرمخاطب است که بسیاری از افراد آن را برای تحصیل انتخاب میکنند. در این مقاله به اطلاعاتی درباره رشته حقوق در آلمان، آزمون ورودی و نمرهدهی آن، شرایط تحصیل رشته حقوق در آلمان، برترین دانشگاههای آلمان در این رشته و بازار کار رشته حقوق در آلمان خواهیم پرداخت.
رشته حقوق در آلمان
از دیدگاه بسیاری از افراد، حقوق رشتهای بسیار سخت و خشک است که تنها تعداد برخی از افراد میتوانند به موفقیت در این رشته دست پیدا کنند اما خوب است بدانید که از نظر بسیاری از دانشجویان حقوق، این رشته از فیزیک، زبانشناسی، مهندسی برق و… بسیار راحتتر است. بر اساس اظهارات برخی از این افراد، این رشته ترکیبی از موضوعات اجتماعی، سیاسی، اخلاقی و فلسفی است. دانشجوبان حقوق همچنین به بحث و مناظره درباره موضوعات پیچیده پرداخته و از این طریق برای حل مسائل دشوارتر و قدیمی تلاش میکنند. در این میان، دروسِ حقوق برای آن دسته از افرادی که تمامی مطالب را حفظ میکنند، دشوار مینماید زیرا در این صورت نمیتوانند به موضوعات عمیق نهفته در دل متون دسترسی پیدا کنند اما آنهایی که به تحلیل مسائل میپردازند، میتوانند علاوه بر یادگیری، از این رشته لذت ببرند.
دانشجویان پس از انتخاب رشته حقوق برای تحصیل در آلمان باید ابتدا از میان دانشگاههای این کشور یکی را انتخاب کرده، بر اساس شرایط و ضوابط دانشگاه مربوطه، مدارک خود را ارسال کنند و منتظر نتیجه پذیرش باشند. پس از دریافت پذیرش از دانشگاه موردنظر، انجام مراحل ثبت نام و گذراندن هفته معارفه، تحصیل رشته حقوق در آلمان آغاز میشود. دانشجویان وکالت در آلمان باید دو دوره را پشت سر بگذارنند که عبارتند از: الف) تحصیل در دانشگاه برای دریافت اولین مدرک وکالت و ب) گذراندن دوره اجباری کارآموزی به منظور اتخاذ مهارتهای لازم. در دانشگاههای آلمان رشته حقوق دوره دارای ۹ تا ۱۰ ترم است که تقریباً به مدت ۵ سال به طول میانجامد و دانشجویان پس از اتمام این دوره، اولین مدرک خود را دریافت میکنند. در مرحله بعد دانشجویان دوره کارآموزی خود را میگذرانند. به طور کلی دوره تحصیلی حقوق در آلمان به سه زمینه تقسیم میشود که به شرح زیر است:
- حقوق خصوصی
- حقوق عمومی
- حقوق کیفری
آزمون و نحوه نمره دهی
یکی دیگر از موضوعات مهمی که برای تمامی افراد حائز اهمیت است، نوع آزمون و نحوه ارزیابی دانشجویان در این رشته است. تحصیل رشته حقوق شامل دو دوره بوده که ارزیابی آن به شرح زیر است:
۱- اولین آزمون دولتی
برای گذراندن اولین آزمون دولتی (first state examination) باید تحصیلات دانشگاهی را طی کرد. همانطور که پیشتر ذکر شد، دوره تحصیل رشته حقوق در دانشگاههای این کشور ۹ الی ۱۰ ترم بوده که به مدت ۵ سال به طول میانجامد. دانشجویان بعد از طی کردن این دوره و گذراندن اولین آزمون دولتی، اولین مدرک خود را در زمینه حقوق دریافت میکنند.
۲- دومین آزمون دولتی
برای آمادگی در دومین آزمون دولتی (second state examination) نیازی به تحصیل در دانشگاه نیست. دوره کارآموزی، دورهای ۲ ساله بوده که به دانشجویان حقوق در اتخاذ مهارتهای لازم کمک میکند. همانطور که میدانید دانشجویان حقوق در آلمان علاوه بر گذراندن دوره آموزشی و تحصیلی در دانشگاه باید دوره کارآموزی ۲ ساله را نیز طی کنند تا آنچه که به صورت تئوری آموختهاند را در عمل به کار گیرند. دوره کارآموزی در آلمان دارای بخشهای مختلفی است که بعد از تکمیل آنها دومین آزمون دولتی برگزار میشود و افرادی که هر دو آزمون (آزمون دولتی اول و دوم) را قبول شوند، میتوانند خود را یک”وکیل دارای صلاحیت” بنامند.
شرایط تحصیل رشته حقوق در آلمان
افرادی که میخواهند کشور آلمان را برای تحصیل رشته حقوق انتخاب کنند، باید ابتدا با شرایط تحصیل و نحوه تدریس این رشته آشنا شوند. دانشجویان با انتخاب دانشگاههای این کشور، فرصت یادگیری و به کارگیری مهارتهای مربوط به این رشته را (با استفاده از زبان رایج در تجارت، علوم، حقوق، ارتباطات و دیگر زمینههای یادگیری) پیدا میکنند. دانشگاههای این کشور همچنین بورسیههای تحصیلی فراوانی را به دانشجویان ارائه میدهد که برای اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحه بورسیه های تحصیلی در آلمان مراجعه کنید. با وجود اینکه رشته حقوق در بسیاری از دانشگاههای آلمان به زبان انگلیسی است اما بسیاری دیگر از دانشگاهها دروس را تنها به زبان آلمانی ارائه میکنند بنابراین داشتن مهارت کافی در زبان آلمانی برای این دانشگاهها الزامی است. برای آشنایی با شرایط تحصیل رشته حقوق در آلمان باید بدانید که این شرایط از دانشگاهی به دانشگاه و از دانشکدهای به دانشکده دیگر متفاوت است اما تمامی دانشگاههای این کشور بسته به مقطع تحصیلی به مدرک پیش دانشگاهی یا مدرک کارشناسی و ریزنمرات آن مقطع احتیاج دارند. برای اطلاع از شرایط دقیق پذیرش در رشته حقوق در آلمان باید به سایت دانشگاههای مربوطه مراجعه کنید.
برترین دانشگاه های آلمان در رشته حقوق
همانطور که پیشتر گفته شد دانشگاههای آلمان در زمینه علوم مختلفی از جمله حقوق دارای جایگاه بسیار خوبی هستند. در ادامه لیستی از بهترین دانشگاههای آلمان و رتبه جهانی آنها در رشته حقوق را مشاهده میکنیم:
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (۳۵)
- دانشگاه هومبولت برلین (۴۲)
- دانشگاه آزاد برلین (۱۰۰-۵۱)
- دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ (۱۰۰-۵۱)
- دانشگاه فرانکفورت (۱۰۰-۵۱)
- دانشگاه فرایبورگ (۱۰۰-۵۱)
- دانشگاه هامبورگ (۱۵۰-۱۰۱)
- دانشگاه مونستر (۱۵۹-۱۰۱)
- دانشگاه کلن (۲۰۰-۱۵۱)
- دانشگاه توبینگن (۲۵۰-۲۰۱)
- دانشگاه گوتینگن (۲۵۰-۲۰۱)
- دانشگاه بن (۲۵۰-۲۰۱)
- دانشگاه نورنبرگ (۳۰۰-۲۵۱)
- دانشگاه مانهایم (۳۰۰-۲۵۱)
بازار کار رشته حقوق در آلمان
دانشجویانی که هر دو آزمون دولتی رشته حقوق را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند، میتوانند به عنوان وکیل در دفتر حقوقی یا دپارتمان حقوقی یک شرکت، سازمانهای ملی و بینالمللی، شرکتهای مشاوره حقوقی و… مشغول به فعالیت شوند. متوسط درآمد وکلای استخدامشده در آلمان در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۱۰,۰۰۰ یورو در سال گزارش شده است.
سلام منبعی هست که بشه یکم حقوق آلمان رو مطالعه کرد؟ من میخوام برای ارشد ح تجارت برم آلمان.
سلام
پیشنهاد میکنم برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر، با مؤسسه تماس بگیرید (۴۱۴۰۵-۰۲۱) یا فرم درخواست مشاوره را پر کنید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند و راهنماییتان کنند.
سلام
برای ارشد حقوقت تجارت در المان شما یادگیری کدام زبان را پیشنهاد میکنید؟ المانی؟ یا انگلیسی؟ اگه میشه بفرمایید چرا؟
سلام در آلمان بهتر هست مدرک زبان آلمانی داشته باشید تا دستتون برای انتخاب رشته باز باشه
سلام وقتتون بخیر.آلمان کارشناسی حقوق ایران رو قبول داره اصلا؟
سلام بله قبول دارند البته برای رشته هایی مثل حقوق تجارت شانس قبولی بیشتری دارید
با سلام دانش آموز رشته انسانی هستم با مدرک b2 زبان آلمانی کنکور دادم و وکالت قبول شدم.شانسم برای قبولی دانشگاه دولتی آلمان و در نهایت گرفتن تابعیت آلمان چقدره؟و محدودیت سن تا چنده؟
سلام دوست عزیز. اگر به مدت یک سال در یکی از دانشگاههای سراسری روزانه یا شبانه ایران درس بخوانید؛ میتوانید به صورت مستقیم به یکی از دانشگاههای آلمان وارد شده و تحصیل کنید و در غیر اینصورت باید یک دورۀ یکسالۀ کالج در آلمان گذرانده و پس از قبولی در آزمون به دانشگاههای آلمان وارد شوید. در مورد گرفتن تابعیت نیز باید چند سال در آلمان کار کرده سپس اقدام کنید. برای دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان، محدودیت سنی مطرح نیست؛ اما برای سفارت، کم بودن گپ تحصیلی اهمیت دارد.
وقتتون بخیر. من دانش آموز سال ۱۱ انسانی در مدرسه نمونه دولتی هستم. میخواستم بپرسم اگه بورسیه کشور آلمان بشم برای رفتن و درس خواندن در اونجا ب پول احتیاج دارم یا کاملا رایگانه؟ و اینکه اگه معدل سال دوازدهمم رو بالای ۱۹ بگیرم امکان اینکه برای رشته حقوق بورسیه بشم رو دارم یا نه؟ احتیاجی ب مدرک آیلتس هم هس یا خیر؟
سلام دوست عزیز. معمولاً آلمان در دورۀ لیسانس به دانشجویان بورسیه نمیدهد؛ اما بهطورکلی تحصیل در این کشور رایگان است. زبان تدریس در مقطع لیسانس نیز غالباً آلمانی بوده و باید دورۀ کالج را در آلمان بگذرانید. شایان ذکر است که باید هزینههای زندگی را در روند تحصیل درنظرگرفت که برای آلمان حدوداً ۷۰۰ یورو در ماه برآورد میشود.
سلام وقت شما بخیر من دانشجو ترم اخر کارشناسی هستم و کلی رزومه کاری دارم با روابط عمومی بالا معدلم ۱۹/۵۰ از دانشگاه ازاد هست میخواستم ببینم بنظرتون ارشد در ایران بخونم و دکتری در المان یا نه از ارشد در المان بخونم ؟ و اینکه بنظر شما با توجه به اینکه رویه حقوقی اونها کامن لا هست مدرک من مورد پذیرش اونها هست که ادامه تحصیل بدم و وکیل بشم اونجا؟؟؟
سلام برای رشته حقوق از ارشد اقدام کنید حتما
سلام من ترم ۳ رشته حقوق از دانشگاه ازاد هستم و در حال خواندن زبان المانی هستم آیا میتونم معادل سازی بکنم و برای کارشناسی اونجا بخونم یا نمیشه؟؟ و یا میتونم تغییر رشته بدم و اونجا روانشناسی بخونم؟
سلام می تونید برای کارشناسی حقوق اقدامم کنید بدون گذراندن کالج
اما در حال حاضر سفارت فعالیت ندارد
سلام وقت بخیر.
ببخشید برای تحصیل در مقطع کارشناسی حقوق در آلمان درصورتی که مدرک لیسانس حقوق رو در ایران گرفته باشم و دوسال صرف مطالعه زبان آلمانی برای گرفتن مدرک معتبر شده باشه و همچنین در صورت گرفتن بورسیه تحصیلی باز هم محدودیت سنی وجود دارد؟تا چه سنی؟ممنون
سلام در نظر داشته باشید که احتمال دریافت بورسیه در مقطع لیسانس بسیار پایین هست
سفارت آلمان روی شرایط سنی حساسیت دارد و معمولا بهتره بدون گپ تحصیلی و حداکثر تا ۲۳ سال اقدام کنید
سلام و درود
بنده کارشناسی رشته حقوق از دانشگاه دولتی دارم به ۳۷ سال سن میتونم برای پذیرش رشته ارشد حقوق تجارت بین الملل در آلمان اقدام کنم؟ زبان تدریس انگلیسی هست در این رشته ؟ نمره زبان باید چند باشه؟ و هزینه ماهانه برای تحصیل در شهرهای مونیخ،، برلین،، هامبورگ،، هایدلبرگ چقدر هست ؟؟
ممنونم
سلام پیشنهاد می کنم با توجه به شرایط سنی برای کشورهایی اقدام کنید سفارت آن ها حساسیت کمتری روی سن داشته باشند شانس ویزای بالایی در آلمان ندارید
سلام و وقت بخییر
بنده ۳۲ساله هستم و می خواستم بدونم کدام رشته را بخوانم می توان در آلمان مشغول به کار بشم؟ارشد روانشناسی یا حقوق؟
ممنون میشم بگین حقوق کدام گرایش(حقوق بین الملل، جزا و…) بهتر است برای کار کردن در آلمان ؟
سلام دوست عزیز. انتخاب رشته کاملاً بستگی به علاقه و توانمندیهای شما دارد. به طورکلی رشتههای حوزۀ علوم انسانی در آلمان از بازارکار خوبی بهره میبرند؛ بنابراین تنها نکتهای که باید درنظر بگیرید توانمندی و علاقۀ شخصیتان است.
سلام .من لیسانس مترجمی زبان انگلیسی دارم.میخوام ارشد حقوق بین الملل بخونم و دوست دارم در آلمان تحصیل کنم.حالا آیا امکانش هست که ارشد رو در ایران بگذرونم و برای دکترا به آلمان برم؟؟
یا بنظرتون لیسانس رو دوباره بخونم و وارد حقوق بشم بعدش برای ارشد اقدام کنم؟؟؟
ممنون میشم پاسخ بدید🙏
سلام به چند نکته باید توجه داشته باشید
با مدرک ارشد رشته حقوق امکان اخذ پذیرش در مقطع دکتری نیست باید ارشد مجدد اقدام کنید اما متاسفانه با لیسانس مترجمی شانس پذیرش برای ارشد هم ندارید
شما می تونید در ایران لیسانس حقوق بخونید و بعد برای ارشد حقوق اقدام کنید اما پیشنهاد نمی کنیم به دلیل اینکه تا زمان اخذ مدرک لیسانس ریسک ویزای شما به دلیل شرایط سنی بالا خواهد بود. در نتیجه بهترین راه این هست که برای ارشد رشته لیسانستون اقدام کنید یا کشور مقصد دیگری را که سختگیری کمتری روی سن دارد انتخاب کنید
با سلام.به طور کلی برای من که کارشناسی حقوق قضایی در دانشگاه دولتی علامه میخونم احتمال قوی برای پذیرش از دانشگاه های آلمان رو دارم؟اصلا مدرک کارشناسی حقوق قضایی ایران معتبره؟؟
سلام دوست عزیز. عاملی که تعیینکنندۀ احتمال دریافت پذیرش است معدل شماست . مدرک دریافتیتان نیز از ایران معتبر هست
سلام .من دانشجوی کارشناسی حقوق هستم و میخام برای مقطع ارشد حقوق بین الملل یا تجارت بین الملل در آلمان اقدام کنم؟اقا ممکن هست؟ یهنی مدرک کارشناسی رو قبول میکنن از ایران؟
سلام بله مدرک کارشناسی ایران قابل قبول هست
سلام من لیسانس حقوق دارم و ۲۵ سالمه سال ۹۶ لیسانس گرفتم باوجود گپ ۳ ساله بازم امکان مقطع ارشد درالمان وجود داره؟معدلم هم بالای ۱۸ هست
سلام دوست عزیز. بله امکانش هست و گپ سه ساله مشکلی ایجاد نمیکند.
سلام من اگه برای دانشگاهی در کشور المان درخواست بدم و قبول بشم و در اونجا مشغول خوندن حقوق بشم میتونم برگردم ایران و برای خودم دفتر وکالت باز کنم؟
سلام دوست عزیز. برای داشتن دفتر وکالت در ایران باید آزمون وکالت ایران را بگذرانید.
سلام وقتتون بخیر.اگه در ایران لیسانس حقوق گرفته باشیم و برای ارشد از دانشگاه های المان پذیرش بگبریم آیا بعد از اتمام دوره ارشد اجازه وکالت داریم؟
سلام دوست عزیز. برای دریافت اجازۀ وکالت در آلمان باید آزمونهای دو مرحلهای وکالت آلمان را بگذرانید و در صورت قبولی، اجازه وکالت خواهید داشت. همچنین می توانید رشتههایی مانند حقوق بینالملل، حقوق تجارت و دیگر گرایشهایی که بینالمللیتر هستند را انتخاب کنید.